Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f447ea476b48a23fcb95003c353f26c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Siemens Energy: Öljyvuodot eivät voi olla syy Nord Stream 1 -kaasuputken suljettuna pitämiseen – Uutisalue

Siemens Energy: Öljyvuodot eivät voi olla syy Nord Stream 1 -kaasuputken suljettuna pitämiseen

Venäjän valtion kaasuyhtiö Gazprom kertoi perjantai-iltana, että Venäjältä Saksaan kulkeva Nord Stream 1 -kaasuputki pysyy suljettuna, kunnes putkijärjestelmän turbiini on korjattu. Kaasutoimitusten oli määrä alkaa lauantain vastaisena yönä.

Yhtiö ei ole arvioinut, miten kauan korjaus vaatii aikaa.

Gazprom kertoi, että yhtiö on havainnut öljyvuotoja turbiinissa käynnissä olleen huoltotauon aikana. Yhtiö julkaisi vuodosta kuvan Telegram-kanavallaan.

Turbiinien valmistajan Siemens Energyn mukaan Gazpromin kuvailemat öljyvuodot eivät voi olla syynä putken toiminnan pysäyttämiseen.

– Tällaiset vuodot eivät tavallisesti vaikuta turbiinin toimintaan, ja ne voidaan tilkitä paikan päällä. Kyse on rutiinitoimenpiteestä huoltotöiden puitteissa, Siemens Energy totesi lausunnossaan perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Yhtiön mukaan Gazpromin kuvaileman kaltaiset vuodot eivät ole aiemmin johtaneet kaasuputken sulkemiseen. Lisäksi Portovajan kompressoriasemalla, jossa Nord Stream 1 -putkea täytetään, on käytettävissä useita muita turbiineja putken tarpeisiin.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni pitävät Gazpromin ilmoitusta osoituksena siitä, että Venäjä käyttää kaasutoimituksia aseena painostaakseen Eurooppaa.

– Ei valitettavasti ole yllättävää, että Venäjä jatkaa energian käyttöä aseena eurooppalaisia kuluttajia vastaan, Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusneuvoston (NSC) tiedottaja kertoi Reutersille.

EU-komission tiedottajan Eric Mamerin mukaan Gazpromin esittämät syyt kaasuputken pitämiselle suljettuna olivat ”harhaanjohtavia”.

– Se on myös osoitus Venäjän kyynisyydestä, kun se mielummin roihuttaa kaasua kuin kunnioittaa sopimuksia, Mamer totesi Twitterissä.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin mukaan kaasutoimitusten käyttö aseena ei muuta EU:n määrätietoisuutta.

– Gazpromin toimet eivät valitettavasti ole yllättäviä. Kaasutoimitusten käyttö aseena ei muuta EU:n päättäväisyyttä, Michel kertoi Twitter-tilillään perjantai-iltana.

Michel sanoi EU:n nopeuttavan pyrkimyksiään energia­omavaraisuuteen ja totesi, että EU:n velvollisuutena on suojella kansalaisiaan sekä tukea Ukrainan vapautta.

Teollisuusmaiden G7-ryhmä kertoi perjantaina viimeistelevänsä ja asettavansa ”pikaisesti” hintakaton Venäjän öljylle.

Hintakaton tarkoituksena on vähentää Venäjän öljynviennistä saatavia tuloja ja samalla rahoitusta käymälleen sodalle Ukrainassa.

G7-maat kertoivat pyrkivänsä luomaan ”laajan koalition” hintakaton tueksi. Euroopan unionissa lopullinen päätös vaatisi kaikkien EU-maiden hyväksyntää hintakatolle.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov varoitti, että hintakatto Venäjän öljylle ”epävakauttaisi öljymarkkinoita merkittävästi”.

Source Link is.fi