Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ab195694b2416e922cefeda90665b521, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Singapore lykkää huume­rikoksesta tuomitun miehen teloitusta – syynä alhainen älykkyys­osa­määrä – Uutisalue

Singapore lykkää huume­rikoksesta tuomitun miehen teloitusta – syynä alhainen älykkyys­osa­määrä

Malesialainen Nagaenthran Dharmalingam oli tarkoitus teloittaa keskiviikkona hirttämällä, mutta singaporelainen tuomioistuin on lykännyt kuolemantuomion täytäntöönpanoa, kertoo BBC.

Mies tuomittiin huumeiden salakuljetusrikoksesta, kun hän 21-vuotiaana kuljetti 43 grammaa heroiinia Malesiasta Singaporeen 12 vuotta sitten.

Sekä Malesian viranomaiset että ihmisoikeusjärjestöt ovat vedonneet Nagaenthranin puolesta. Myös yli 60 000 ihmistä allekirjoitti vetoomuksen miehen puolesta.

Nagaenthranin asianajajan mukaan hänen asiakkaansa on uhri, jonka alentunutta toimintakykyä käytettiin hyväksi ja hänet huijattiin salakuljettamaan huumeet.

Ennen oikeudenkäyntiä tehdyssä lääketieteellisessä arvioinnissa selvisi, että Nagaenthranin älykkyysosamäärä on 69, mikä merkitsee älyllistä kehitysvammaisuutta.

Silti Singaporen hallinto katsoi, että Nagaenthran on selvästi ymmärtänyt tekonsa ja sen vääryyden.

Singaporessa on maailman tiukimmat lait huumeiden salakuljetuksen suhteen.

Source Link is.fi