Banner Before Header

Sjeverodonetsk on suurilta osin Venäjän hallinnassa – Zelenskyi: Puolustavat ukrainalaisjoukot aiheuttivat Venäjälle tappioita

Sjeverodonetskissa taistelevat ukrainalaisjoukot ovat aiheuttaneet mittavia tappioita venäläisjoukoille vaikeissa ja kiivaissa taisteluissa, kertoo Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Zelenskyi kertoi asiasta keskiviikkona internetissä julkaistussa puheessa.

– Monelta kantilta tarkasteltuna Donbassin alueen kohtalosta päätetään siellä, Zelenskyi sanoo.

Luhanskin alueen kuvernööri Serhii Haidai sanoi aiemmin keskiviikkona Telegram-tilillään, että Sjeverodonetsk on suurilta osin Venäjän hallinnassa taisteluiden jälkeen.

– (Sjeverodonetskin) teollisuusalue on yhä meillä, siellä ei ole venäläisiä. Taisteluja käydään vielä kaduilla kaupungin sisällä, Haidai kertoi.

– Venäläiset ampuvat kaikkea, he tuhoavat taloja Sjeverodonetskissa tankeilla ja tykistöllä. Myös teollisuusaluetta tulitetaan, mutta taistelu jatkuu, meidän kaverimme tekevät vastarintaa kaduilla, Haidai lisäsi.

Samalla viereinen Lysytshanskin kaupunki on kuitenkin yhä ukrainalaisjoukkojen hallinassa, Haidai kertoi Telegramissa. Lysytshansk on kuitenkin kärsinyt mittavia tuhoja venäläisjoukkojen ympärivuorokautisen tykistötulituksen seurauksena.

Sjeverodonetskin ja Lysytshanskin erottaa joki. Molemmat kaupungit ovat olleet viimeisiä ukrainalaisten hallitsemia paikkoja Luhanskin alueella.

Haidain mukaan Luhanskin alueesta noin 90 prosentia on väliaikaisesti venäläisjoukkojen hallinnassa, mutta ukrainalaisjoukoilla ei pitäisi olla vaaraa jäädä saarroksiin, kirjoittaa BBC verkkosivuillaan.

Source Link yle.fi