Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0d10f5f8029c639972d6ecaad5001964, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Skandaali kalastuskisassa! Huijareiden ällöttävä kikka paljastui nololla tavalla – Uutisalue

Skandaali kalastuskisassa! Huijareiden ällöttävä kikka paljastui nololla tavalla

Perjantaina Yhdysvaltain Clevelandissa järjestetty Lake Erie Walleye Trail -kalastuskilpailu päättyi sekasortoiseen välikohtaukseen, uutisoi New York Times.

Voittoa juhlinut joukkue, Jacob Runyan ja Chase Cominsky, jäi punnitustilaisuudessa kiinni erittäin härskistä huijauksesta.

Kilpailunjohtaja Jason Fischer kertoi New York Timesille äkänneensä petkutuksen heti kun oli saanut saaliin eli viisi valkosilmäkuhaa punnittavakseen. Hän arvioi, että kukin kaloista olisi noin 1,8 kilogramman painoinen ja koko viisikko painaisi näin rapiat yhdeksän kiloa.

Vaaka kuitenkin näytti yli 15 kiloa. Fischer otti välittömästi puukon käteensä ja ryhtyi viiltämään kaloja auki. Sisältä paljastui valkosilmäkuhan vatsaan tavanomaisesti kuulumattomia partikkeleita – lyijypainoja ja ylimääräisiä kalafileitä.

– Meillä on punnuksia kalassa! Fischer huusi järkyttyneenä nostaen lyijypainon näyttävästi ilmaan.

Sosiaalisessa mediassa levinneellä videolla näkyy, kuinka muut kilpailijat ja yleisö hurjistuvat yllättävästä löydöstä. Eräs mies vaatii Runyania ja Cominskya ”painumaan helvettiin”. Toisen sivustaseuraajan mielestä kaksikko pitäisi vangita.

Runyan ja Cominsky hylättiin vedätyksen paljastuttua. He olisivat saaneet voitostaan 30 000 dollarin potin.

Entistä karumman tilanteesta tekee se, että Runyan ja Cominsky olivat voittaneet tänä vuonna jo kolme Lake Erie Walleye Trail -tapahtumaa ja lisäksi muita arvostettuja kalastuskilpailuja.

Kilpailunjohtaja Fischerin arvion mukaan he olivat saaneet viimeaikaisista voitoistaan yhteensä kymmeniätuhansia dollareita. Hän kuitenkin kertoi, että Runyan ja Cominsky olivat läpäisseet valheenpaljastustestit aiempien voittojensa jälkeen, eikä huijaamisesta ole todisteita.

New York Timesin haastatteleman ammattikalastajan ja kalojen narraamisesta lukuisia kirjoja kirjoittaneen Ross Robertsonin mielestä Runyanin ja Cominskyn huijausyritys oli alokasmaisesti toteutettu.

– Se olisi sama, jos 150-senttimetrinen ihminen painaisi 230 kiloa mutta näyttäisi silti urheilijalta. Nuo kalat olivat aivan turvonneita, Robertson sanoi.

Washington Postin mukaan turnausjärjestäjä ilmoitti asiasta Ohion osavaltion luonnonvarakeskukselle, joka tutkii nyt tapausta ja laatii raporttia Cuyahogan piirikunnan syyttäjänvirastolle.

Jason Fischer kuvaili skandaalia ”mustaksi silmäksi” koko lajille.

Source Link is.fi