Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b635c4ecea2664dfa28e1851968a2053, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Somessa leviää videoita venäläisten liike­kannalle­panosta – ”Leikki on nyt loppu” – Uutisalue

Somessa leviää videoita venäläisten liike­kannalle­panosta – ”Leikki on nyt loppu”

Sosiaalisessa mediassa leviää videoita venäläisviranomaisten liikekannallepanossa käyttämiltä rekrytointipisteiltä.

Muun muassa ABC Newsin toimittaja Patrick Reevell on jakanut Twitterissä videon, jolla viranomaiset kertovat palvelukseen astumisesta äkäiseen sävyyn jokseenkin vastahakoisen oloiselle miesjoukolle.

Videolla olevan käännöksen perusteella miehille kerrotaan muun muassa, että heidän tiensä vie rintamalle kahden viikon koulutusjakson jälkeen.

– Se siitä, leikki on nyt loppu. Te olette nyt kaikki sotaväkeä! sotilasviranomaisen sanotaan kertovan mobilisoiduille.

Dagestanissa väitetysti kuvatulla videolla näkyy ihmisiä, jotka huutavat viranomaiselle, joka puolustaa kutsuntoja rekrytointipisteellä.

Viranomaisen mukaan hänen poikansa on ollut taistelemassa Ukrainassa helmikuusta lähtien.

– Taistelette lapsenne tulevaisuuden puolesta, nainen huusi väkijoukolle.

– Meillä ei ole nykyisyyttä, minkälaisesta tulevaisuudesta puhut? eräs mies yleisöstä huusi takaisin.

Sosiaalisessa mediassa on myös levinnyt vähemmän mairittelevia videoita tulevista sotilaista. Esimerkiksi eräällä videolla sanotaan näkyvän sotilaiksi pestautuneita, jotka humalapäissään tappelevat keskenään.

Videon alkuperää ei ole voitu vahvistaa. Mediassa on kuitenkin kerrottu, että kutsuntakirjeitä on annettu keskellä yötä ja jotkut ovat juoneet vodkaa ennen lähtöään.

The Guardian haastatteli naista pienessä kylässä Zakamenskin kaupungissa Itä-Siperiassa. Nainen kertoi, että noin 450:n asukkaan kylässä kylän johtaja käveli talolta talolle ja jakoi yli 20 kutsuntakirjettä. Ennen lähtöä seuraavana aamuna miehet kokoontuivat, osa joi vodkaa, osa halasi toisiaan ja kehotti pysymään turvassa. Naiset itkivät ja tekivät ristinmerkin, kun pieni minibussi kuljetti miehet pois, nainen kertoi.

Paljon leviää myös videoita, joilla mobilisoidut miehet muun muassa hyvästelevät perheenjäseniään tai ovat matkalla koulutukseen. Nerjungrin kaupungissa yhteisön videokanavalla julkaistiin videoita, joissa perheet hyvästelevät suuren ryhmän miehiä, joka kapuaa busseihin. Videolla nainen itkee ja halaa aviomiestään, joka nousee yhteen busseista. Mies koskettaa vielä tyttärensä kättä bussin ikkunasta, CNN kertoo videosta, jonka alkuperää ei ole voitu vahvistaa.

Myös Magadanin lentokentällä Sahan tasavallassa, Siperiassa, kuvatulla videolla näkyy miehiä odottamassa kuljetusta.

Videoita on nähty myös raja-asemilta, joiden kautta asevelvollisuusiässä olevia miehiä pyrkii pois Venäjältä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti viime keskiviikkona osittaisesta liikekannallepanosta, jonka on kerrottu koskevan 300 000:ta reserviläistä. Esimerkiksi aktivistit ja toimittajat ovat kuitenkin kertoneet, että kutsuntakirjeitä on myös annettu poliisin pidättämille mielenosoittajille, jotka ovat protestoineet liikekannallepanoa.

Source Link is.fi