Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_926183aed9d639dfa95864c1003939e6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Spiegel: Putinin tytär matkusti jatkuvasti Saksassa, eikä Saksa tiennyt asiasta mitään – Uutisalue

Spiegel: Putinin tytär matkusti jatkuvasti Saksassa, eikä Saksa tiennyt asiasta mitään

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tytär Katerina Tihonova on käynyt viime vuosien aikana Saksassa yli 20 kertaa, eivätkä Saksan viranomaiset ole huomanneet mitään, paljastaa saksalainen lehti Der Spiegel.

Asiasta Suomessa kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

35-vuotias Katerina Tihonova on Putinin toiseksi vanhin lapsi.

Saksalaislehden mukaan hän on käynyt usein Baijerissa. Syynä matkoihin on lehtitietojen mukaan venäläinen balettitanssija Igor Zelenskyi, jonka kanssa Tihonovalla huhutaan olevan suhde ja yhteinen lapsi.

53-vuotias Zelenskyi vaikutti vuodesta 2016 lähtien Baijerin valtion baletin johtajana, mutta huhtikuussa 2022 hän erosi tehtävistä perhesyihin vedoten.

Lue lisää: Lehtiväite: Putinin tytär seurustelee Igor Zelenskyin kanssa

Saksalaislehti kertoo, että Tihonovan mukana on aina henkivartijoita, joiden oletetaan olevan Venäjän presidentin turvallisuudesta vastaavasta FSO:sta. Miehet ovat luultavasti aseistettuja.

Vastoin kansainvälisiä sopimuksia venäläiset eivät ole pitäneet tarpeellisena ilmoittaa Baijerin viranomaisille Tihonovan ja hänen henkivartijoidensa matkoista.

Moskovan olisi pitänyt ilmoittaa seurueen matkoista Saksan viranomaisille, jotta henkivartijat olisivat voineet kantaa pistooleja, kirjoittaa Spiegel. Näin ei ole lehden mukaan käynyt millään reissulla, ja Saksan aselakia on todennäköisesti rikottu useita kertoja.

Lue lisää: Tämä tiedetään Putinin tyttärien elämästä

Lehden haastattelemat asiantuntijat pitävät mahdottomana, että venäläiset henkivartijat olisivat Saksassa aseettomia.

– Venäjän presidentin kaartin aseelliset henkivartijat menevät Baijerin läpi huomaamatta, eikä kukaan välitä, arvostelee lehdessä liittopäivien jäsen Sebastian Fiedler.

Tapaus on hänen mukaansa esimerkki siitä, että Saksa ei ole kehittänyt minkäänlaista strategiaa vastustaakseen venäläisiä agentteja ja heidän toimintaansa.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen Venäjän toiminnoista vastaava johtaja John Sipher sanoo lehdelle, ettei hän ole yllättynyt tilanteesta: Saksan hallituksen Venäjän-politiikka on aina ollut varovaista.

– Ilmeisesti kukaan ei halunnut katsoa tarkemmin, koska se olisi merkinnyt ei-toivottua yhteenottoa Moskovan kanssa. Miksi kukaan tutkisi Putinin tytärtä?

Kesti kauan, ennen kuin Saksan turvallisuusviranomaiset saivat tietää Tihonovan matkoista. Asia paljastui sattumalta.

Syksyllä 2019 turvallisuusviranomaiset saivat tietää, että Putinin tytär suunnittelee matkaa Müncheniin ja että neljä FSO:n henkivartijaa seuraa häntä.

Viranomaisissa heräsi epäily, koska henkivartijoiden matkustusasiakirjoissa oli eroja. Yksi oli hakenut EU:n laajuista turistiviisumia, mutta mies ei tullut lomalle, vaan oli virkamatkalla.

Toisella henkivartijalla oli kaksi diplomaattipassia. Nimi oli sama molemmissa, mutta syntymäajat vaihtelivat.

Source Link is.fi