Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fc982aeaff85746ba75e7ffac7ab4add, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Stallone oli jälleen ruunien ruhtinas – Uutisalue

Stallone oli jälleen ruunien ruhtinas

Ylivieskassa ajetun Ruunaruhtinas-kilpailun parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä. Hallitseva ruhtinas Stallone voitti jo avausmatkan mailin perjantaina ja myös lauantain 2600 metrillä Iikka Nurmosen ajokki oli suvereeni.

Stallone haki keulapaikan 600 metrin juoksun jälkeen ja irrotti lopussa varmoin ottein ykköseksi. Hyvin kirinyt Hissun Turbo oli toinen ennen johtavan takana juossutta Koskelan Akselia.

Stallone voitti myös viime vuonna molemmat osamatkat.

Koskelan Akseli oli Ruunaruhtinaan kokonaiskilpailussa toinen ja Hissun Turbo kolmas.

– Kaikki oli pelissä, mutta hevonen voitti varmasti. Koskelan Akseli näytti jo eilen, että se on vaarallinen vastus tässä lähdössä ja se sai hyvän juoksun meidän perässä. Vähän tuli mieleen miten tässä käy, mutta lopulta kaikki meni hyvin, Nurmonen sanoi.

Stallone tienasi osakilpailumatkojen voitostaan yhteensä 20 000 euroa ja Ruunaruhtinas-tittelistä tuli vielä 5 000 euroa lisää. Ossi Nurmosen valmennettavan tienestit nousivat noin 280 000 euroon. Se on kyseisellä summalla kautta aikojen yhdeksänneksi eniten tienannein suomenhevosruuna. Vasta 7-vuotiaana Stallone tulee kipuamaan listalla vielä korkealle.

Kaikkien aikojen eniten tienanneen ruunan Polaran voittosumma on 490 000 euroa.

Lämminveristen ykkössarjan Malja-ajossa nähtiin suvereenia hallintaa alusta loppuun. Atupem otti muilta luulot pois heti alussa karauttamalla ulkoradalta keulaan ja jättihienolta koko matkan näyttänyt ori oli 10,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla omaa luokkaansa.

Farzad Boko kuittasi kakkosrahat ennen loukkaantumistauolta palannutta Grainfield Aidenia. Martin De Bos laukkasi loppusuoralla joko kakkos- tai kolmossijan.

– Oli näyttävän näköistä ja myös tuntuista. Kova Suur-Hollola viikonloppu vei hevosta hirveän paljon eteenpäin ja nyt se on ihan järkyttävän hyvän tuntuinen. Tänään ajettiin vain mitä tarvittiin, Atupemia ajanut Santtu Raitala ihasteli.

Suomen absoluuttiseen parhaimmistoon kuuluva Atupem joutui olemaan radoilta pois lähes kaksi vuotta loukkaantumisen vuoksi.

– Tuntui, että ehkä kaksi vuotta menetettiin hevosen parhainta kilpailuaikaa. Oli pitkä aika, mutta hyvältä tuntuu olla takaisin kehissä. Tämä tykkää juosta, orin valmentaja, legendaarinen eläinlääkäri ja hevosmies Antero Tupamäki kommentoi.

Atupem ja Antero Tupamäki juhlivat voittoa Malja-ajossa. (arkistokuva)

Atupem ei suinkaan ollut ainoa Raitalan kuskaama Toto75-voittaja. Avauskohteessa maan kärkikuski narutteli ykköseksi Special Majorin ja seuraavaksi Vaellus palasi parrasvaloihin iskien tuiman kirin päätteeksi ykköseksi.

Siitosorinakin kunnostautuneelle 12-vuotiaalle Vaellukselle tolppa oli jo uran 33.

– Tämä on jo niin paljon antanut, että ollaan mietitty jatketaanko sen kanssa, kun on ollut vähän tummia pilviä taivaalla. Kyllä varmaan jatketaan jonkun aikaa. Tämä voitto lämmitti, nämä ovat kuitenkin ihan oikeita lähtöjä, Vaelluksen valmentaja Timo Vääränen sanoi.

Malja-ajon tavoin vuodesta 1983 ajetun suomenhevostammojen Helätin-ajon vei nimiinsä takamatkalta omaa vauhtiaan takasuoralla osin neljättä rataa kirinyt Piskon Pouta.

– Se oli motivoinut menemään, enkä ottanut riskejä. Nyt tammaa tulee hyvin perille asti, Piskon Poutaa ajanut Jarkko Kervinen sanoi.

5 000 euron ykköspalkinnon myötä 11-vuotiaan Piskon Poudan voittosumma nousi yli sadantuhannen euron. Aktiivikilpureista ainoastaan yhdeksällä suomenhevostammalla on kuusinumeroinen voittosumma. Piskon Pouta tosin ei juokse enää montaa kertaa kilpaa, sillä se on kantavana valmentaja Mari Rautiaisen omasta kasvatista, kuninkuuskilpailuosallistuja Rapin Aatoksesta.

Kierroksen isoimmasta yllätyksestä vastasi Mauno Laurilan ohjastama ja valmentama Artful Deimos, joka runnoi loppumetreillä väkisin ykköseksi.

– Siitä on jo jonkin aikaa, kun edellisen kerran 75-lähdön olen voittanut, Laurila sanoi.

Oikea Toto75-rivi, Ylivieska 6.8.

Toto75-1: 11 Special Major

Toto75-2: 8 Vaellus

Toto75-3: 15 Piskon Pouta

Toto75-4: 6 Kitzune G.G.

Toto75-5: 7 Atupem

Toto75-6: 10 Artful Deimos

Toto75-7: 8 Stallone

Seitsemän oikein -tuloksille: 1503,07 euroa

Kuusi oikein: 12,88 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Source Link is.fi