Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7329306dc52eead697ef6d90373d34ca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Startupit saivat pääomasijoituksia alkuvuoden aikana enemmän kuin koko viime vuonna – Uutisalue

Startupit saivat pääomasijoituksia alkuvuoden aikana enemmän kuin koko viime vuonna

Suomalaiset alkuvaiheen kasvuyritykset eli startupit keräsivät vuoden ensimmäisellä puoliskolla enemmän rahoitusta pääomasijoittajilta kuin koko viime vuoden aikana, kertoo Pääomasijoittajat ry.

Startupien saamista pääomasijoituksista suomalaisten sijoittajien osuus oli alkuvuoden aikana 151 miljoonaa euroa ja ulkomaisten sijoittajien osuus 409 miljoonaa euroa. Pääomasijoitusten määrä on ollut jyrkässä nousussa viime vuodet.

– Woltin tammikuussa keräämä kaikkien aikojen suurin suomalaisen startupin saama sijoituskierros ja esimerkiksi Aivenin ja Ouran isot kierrokset selittävät kansainvälisiltä sijoittajilta tullutta jättisummaa, kertoo Pääomasijoittajien toimitusjohtaja Pia Santavirta tiedotteessa.

Yhdysvaltalainen ruoan tilauspalvelu Doordash kertoi toissa yönä ostavansa Woltin.

Santavirran mukaan uudet sijoitustilastot ja Woltin jättiuutinen seitsemän miljardin yrityskaupasta vahvistavat viestiä siitä, että Suomi on yksi nopeimmin kasvavista startup-keskittymistä Euroopassa.

Hän kertoo, että kotimaiset sijoittajat ovat olleet mukana rahoittamassa huippuyrityksiä niiden alkumetreiltä lähtien. Ne osallistuvat usein myös suurempiin jatkokierroksiin yhdessä kansainvälisten sijoittajien kanssa.

Pääomasijoittajat toimivat myös ulkomailla

Suomalaiset pääomasijoittajat toimivat myös ulkomailla. Kansainvälisten sijoitusten määrä on kasvanut reilusti. Suomalaiset ovat sijoittaneet erityisesti Ruotsiin mutta myös Tanskaan, Viroon, Yhdysvaltoihin ja Liettuaan.

–  Kansainvälisten sijoitusten myötä uutta osaamista ja ymmärrystä kertyy sekä sijoittajille että salkkuyhtiöillemme, jotka pääsevät jakamaan keskenään tietoa paikallisen markkinan erityispiirteistä sekä mielenkiintoisimmista yrityksistä, arvioi kansainvälisiä sijoituksia tehnyt Tom HenrikssonOpenOceanilta.

Source Link is.fi