Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_106069a3ab3db53f3861d24d498d1bf2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Stefan Löfven erosi Ruotsin johdosta tehdäkseen tilaa Magdalena Anderssonille – Uutisalue
Banner Before Header

Stefan Löfven erosi Ruotsin johdosta tehdäkseen tilaa Magdalena Anderssonille

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on jättänyt odotetusti eronpyyntönsä. Hänen seuraajakseen odotetaan valtiovarainministeri Magdalena Anderssonia.

Andersson valittiin Ruotsin sosiaalidemokraattien johtajaksi viime viikolla. Jos parlamentti valitsee hänet pääministeriksi, hänestä tulee Ruotsin ensimmäinen naispääministeri.

Tullakseen valituksi Andersson tarvitsee keskustan ja vasemmistopuolueen tuen. Ruotsin median tietojen mukaan keskustapuolue on jo suostunut tukemaan Anderssonia, joten hänen valintansa on lähes varma.

Löfven ehti olla pääministerinä seitsemän vuotta. Sosiaalidemokraatteja hän on johtanut vuosikymmenen.

Kauppatieteellisen koulutuksen saanutta ja vuodesta 2014 valtiovarainministerinä toiminutta Anderssonia on pidetty oikeistososiaalidemokraattina, kun taas vahvasti ammattiyhdistystaustaisen Löfvenin on katsottu olevan poliittisesti enemmän vasemmalla.

Ruotsissa pidetään valtiopäivävaalit ensi vuonna.

Source Link is.fi