Stubb ja Zelenskyi allekirjoittivat kymmen­vuotisen turvallisuus- ja yhteis­työsopimuksen

Presidentti Alexander Stubb ja eduskunnan puhemies Jussi Halla-Aho vierailevat parhaillaan Ukrainassa.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi allekirjoittivat Suomen ja Ukrainan välisen turvallisuus- ja yhteistyösopimuksen keskiviikkona Kiovassa.

Presidentit pitivät Kiovassa yhteisen tiedotustilaisuuden.

Suomi on kahdeksas maa, joka on solminut vastaavan sopimuksen Ukrainan kanssa. IS:n paikalla olevan toimittajan mukaan Stubb kertoi sopimuksen olevan samankaltainen kuin Ukrainan ja Tanskan välinen sopimus.

Kymmenvuotinen sopimus on tasavallan presidentin kanslian julkaiseman tiedotteen mukaan osoitus Suomen pitkän aikavälin sitoutumisesta Ukrainan tukemiseen. Se käsittää useita sektoreita, mukaan lukien poliittisen tuen, tuen Ukrainan puolustukselle ja turvallisuudelle sekä Ukrainan uudistusten ja jälleenrakennuksen tukemisen.

Presidentti Stubb kertoi Kiovassa myös Suomen päätöksestä lähettää Ukrainaan 23. puolustustarvikeapupaketin. Paketin tarkoituksena on vahvistaa muun muassa Ukrainan ilmapuolustusta. Sen arvo on 188 miljoonaa euroa.

PRESIDENTTI Stubb vierailee keskiviikkona Kiovassa. Vierailulla on mukana myös eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps).

Aamulla Stubb vieraili Hostomelissa, jossa Ukrainan joukot onnistuivat sodan alussa pysäyttämään venäläisten erikoisjoukkojen pääosan hyökkäyksen Kiovaan.

Ilta-Sanomat seuraa vierailua hetki hetkeltä tästä linkistä löytyvässä artikkelissa.

Source Link is.fi