Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_11f3072088bc67ea01a7aeb2d0369bc2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaisen jääkiekon legendaarisin rivistö katosi Nokia-areenasta – päällikkö ei tiedä, minne – Uutisalue

Suomalaisen jääkiekon legendaarisin rivistö katosi Nokia-areenasta – päällikkö ei tiedä, minne

Tampere on tunnetusti suomalaisen jääkiekon kehto. Tänä päivänä se on taas kiistatta maan kiekkopääkaupunki kahden huippujoukkueen ja uutuudenkorskean suurareenan johdolla.

Mutta mihin on unohtunut loistelias historia? Moni Nokia-areenassa vieraillut on ihmetellyt, mihin ovat kadonneet kymmenet mestaruusviirit ja jäädytetyt pelinumerot.

Ilveksellä mestaruusviirejä on 16, Tapparalla 15 ja sen edeltäjällä Tammerfors Bollklubbilla kolme.

Kun Nokia-areena viime joulukuussa avattiin, mestaruusviirit ja tamperelaislegendojen jäädytetyt paidat roikkuivat vielä komeassa rivissä areenan katossa.

Ne katosivat pian vähin äänin, eikä niitä sen koommin ole nähty.

– Katsojilta tuli palautetta, että ne ovat videokuution edessä. Ne oli sitten otettava pois, Ilveksen myynti- ja tapahtumapäällikkö Lassi Fihl kertoo.

– Kattoon niitä ei valitettavasti sillä tavalla saa, etteivät ne peittäisi näkökenttää kuutiolle jostain päin katsomoa.

Massiivinen rivistö mestaruusviirejä ja jäädytettyjä pelinumeroita komeili Nokia-areenan katossa vielä viime joulukuussa, kun areena esiteltiin.

Hakametsän ajoilta tutut viirit ja paidat roikkuvat yhä omilla paikoillaan Mestis-joukkue Kooveen kotihallin katossa, jossa myös sen oma mestaruusviiri (1968) on.

Nokia-areenaa varten Ilves ja Tappara teettivät uudet lakanat, jotka nyt lojuvat jossakin.

– En minä osaa sanoa, missä ne makaavat, Fihl sanoo.

Tappara nosti tämän kauden alkajaisiksi Nokia-areenan kattoon viime kauden mestaruusviirin. Sekin on revitty jo alas.

Fihlin mukaan mestaruusviirit ja jäädytetyt numerot on kuitenkin tarkoitus saada vielä jollakin tapaa esille.

– Meillä on haussa suunnitelma b, mutta se ei vielä ole valmis. Kyllä ne sinne tässä lähitulevaisuudessa on tarkoitus saada. Katon jälkeen kiinteitä rakennelmia vain jää huomattavasti vähemmän jäljelle.

– Olemme käyneet naapurin (Tapparan) kanssa aktiivisesti keskusteluja ja pitäneet katselmuksia, mutta en uskalla mitään tarkkaa aikataulua luvata.

Ilveksellä on 16 mestaruutta, mutta edellinen on vuodelta 1985. Nämä mestaruusviirit roikkuvat yhä Hakametsässä.

Tapparalle mestaruusviirien nostelu on viime vuosilta tuttua hommaa.

Koska Nokia-areenassa järjestetään myös muita tapahtumia, Fihlin mukaan viirit joudutaan joka tapauksessa poistamaan aina välillä paikoiltaan – vaikka niille joku paikka löydettäisiinkin.

Unohdettiinko siis tamperelaisen jääkiekon loistelias historia uutta ökyhallia rakennettaessa?

– En tietenkään itse ole niin aktiivisesti rakennusvaiheessa ollut mukana, mutta mestaruusviirit eivät varmaan ole olleet siinä kohtaa ihan päällimmäisenä mielessä, Fihl tuumaa.

Source Link is.fi