Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4e0d0dbc4f70ebe76f4ae8b44fa55240, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaisia kuljettanut evakuointi­lento saapui Tukholmaan – Uutisalue

Suomalaisia kuljettanut evakuointi­lento saapui Tukholmaan

Arlandaan laskeutuneen koneen kyydissä oli vajaat 60 suomalaista.

Suomalaisia kuljettanut evakuointilento on saapunut Tel Avivista Tukholmaan, selviää ruotsalaislehti Aftonbladetin verkkosivuilta.

Lento lähti Ben Gurionin kansainväliseltä lentoasemalta iltakahdeksan jälkeen perjantaina ja laskeutui Arlandan kentälle lauantain vastaisena yönä.

– Olen iloinen, että kaikki pääsivät turvallisesti perille ja pohjoinen yhteistyömme toimii näin hyvin, Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström sanoi lehdistötiedotteessa.

Koneen kyydissä oli sekä Ruotsin että muiden pohjoismaiden kansalaisia. Suomalaisia oli kyydissä vajaat 60 henkeä.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner kertoi perjantai-iltana, että Tukholmaan saapuneen lennon suomalaismatkustajien on hoidettava itsensä omatoimisesti Suomeen.

Kyseessä oli Ruotsin toinen evakuointilento. Ensimmäinen laskeutui Arlandan kentälle perjantain vastaisena yönä.

Ensimmäistä Suomeen Israelista saapuvaa evakuointilentoa odotetaan yhä. Lennon piti toteutua jo perjantai-iltana, mutta se peruuntui koneen teknisen vian vuoksi.

Korvaava lento lähti Tel Avivista matkaan kello 2.35, ja sen pitäisi saapua Helsinki-Vantaalle aamuseitsemän jälkeen. Lento on lähes puolitoista tuntia aikataulusta myöhässä.

Tanner sanoi jo perjantaina, että lentojen aikatauluihin voi tulla muutoksia.

– Kyseessä on evakuointilento, ei matkanjärjestäjän reittilento. Vaikka evakuointi Israelista on varmasti kuormittava kokemus, niin silti toivomme joustavaa mieltä ja kärsivällisyyttä, Tanner totesi.

Lauantaiaamuna Suomeen saapuvalle lennolle mahtuu yli 150 matkustajaa, joiden joukossa on sekä Israelissa asuvia että siellä lomamatkalla olleita Suomen kansalaisia.

Useat maat ovat evakuoineet kansalaisiaan Israelista sen, jälkeen kun äärijärjestö Hamas hyökkäsi maahan viime viikon lauantaina ja monet lentoyhtiöt peruivat Israelin lentonsa.

Source Link is.fi