Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_776a24ebb7df2b3a99b0414eb2803dfe, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Suomen erikoisjoukot kutsuivat liittolaiset karujen olosuhteiden harjoitukseen | Verkkouutiset – Uutisalue
Banner Before Header

Suomen erikoisjoukot kutsuivat liittolaiset karujen olosuhteiden harjoitukseen | Verkkouutiset

Utin jääkärirykmentti järjestää kansainvälisen Northern Griffin 24 -talviolosuhdeharjoituksen Pohjois-Suomessa 12. helmikuuta alkaen.

Noin kuukauden kestävään harjoitukseen osallistuu sen eri vaiheissa yhteensä noin 900 henkilöä. Puolustusvoimien palkatun henkilöstön, reserviläisten ja varusmiehien lisäksi mukana on viranomaisyksiköiden edustajia sekä kansainvälisiä liittolaisia ja kumppaneita Yhdysvalloista ja Euroopasta.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää edelleen Puolustusvoimien erikoisjoukkojen ja erikoisjoukkoilmailun yhteistoimintaa ja yhteensopivuutta muiden viranomaisten sekä kansainvälisten kumppaneiden kanssa Lapin kylmän karuissa ja lumisissa olosuhteissa.

Harjoitustoimintaa on kaikkina vuorokauden aikoina Pohjois-Pohjanmaalla sekä Lapin maakunnassa Inarijärven, Savukosken, Kuusamon, Rovaniemen, Kolarin, Muonion ja Enontekiön välisellä alueella.

Sotilaat liikkuvat alueella pääosin suksilla ja lumiajoneuvoilla sekä majoittuvat maastossa pienissä partiokokoonpanoissa.

Harjoitukseen osallistuu NH90-kuljetushelikoptereita Utin jääkärirykmentistä. Helikopterien lentotoiminta sekä koulutuksessa käytettävät harjoitusampumatarvikkeet voivat aiheuttaa meluhaittaa harjoitusalueella.