Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_820843ec737ce35c7d83e6a1f37d4876, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomen penkin taakse ilmestyi kaksi entistä tähti­pelaajaa – vyöllä lähes 1 500 SM-liiga­ottelua ja MM-kulta – Uutisalue

Suomen penkin taakse ilmestyi kaksi entistä tähti­pelaajaa – vyöllä lähes 1 500 SM-liiga­ottelua ja MM-kulta

Siitä on vasta viikko, kun Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue voitti Edmontonissa MM-hopeaa. Samalla päättyi Antti Pennasen aikakausi nuorten päävalmentajana.

Jo tällä viikolla Nuoret Leijonat siirtyi Tomi Lämsän alaisuuteen ja ryhtyi heti hommiin. Uusi joukkue on uuden luotsinsa kanssa paraikaa Rovaniemellä pelaamassa neljän maan harjoitusturnausta.

Suomi on ollut turnauksessa vakuuttava. Slovakia kaatui torstaina maalein 6–0 ja Tshekki perjantaina 5–0.

Lauantaina Suomi kohtaa päätösottelussa Ruotsin.

Suomen vaihtoaitioon ovat ilmestyneet myös Lämsän uudet apuvalmentajat. He ovat Mika Pyörälä, Kimmo Kuhta ja Lauri Mikkola. Heistä Pyörälä ja Kuhta ovat entisiä huippupelaajia.

Tomi Lämsä aloitti Nuorten Leijonien uutena luotsina.

Viime kauteen pelaajauransa päättänyt Pyörälä, 41, voitti urallaan viisi Suomen mestaruutta Kärpissä. Hän pelasi myös 36 ottelua NHL:ssä ja kuului Leijonien MM-kultajoukkueeseen vuonna 2011.

Kuhdan, 47, uran kohokohta oli Suomen mestaruus HIFK:ssa 2011. Tällä kaudella hän toimii IFK:n pelaajakehityksestä vastaavana valmentajana. Hän on aiemmin ollut HIFK:n A-nuorten päävalmentaja.

Pyörälä pelasi urallaan 749 ottelua SM-liigassa ja Kuhta 731, mikä nostaa kahden hyökkääjän liigapelien yhteismääräksi hurjan 1 480.

Mikkolalla on pitkä valmentajatausta Kärpistä, jossa hän nousi viime kaudella liigajoukkueen päävalmentajaksi. Hän sai kuitenkin helmikuussa potkut heikkojen tulosten takia.

Nuorten Leijonien uusi maalivahtivalmentaja on entinen NHL-tähti Pekka Rinne, jonka pestin Jääkiekkoliitto julkisti heinäkuussa. Apuvalmentajista ei ole tiedotettu vielä virallisesti.

Alle 20-vuotiaiden seuraavat MM-kisat pelataan ensi vuodenvaihteessa Kanadan Halifaxissa ja Monctonissa. Lämsän kaksivuotinen päävalmentajasopimus on voimassa kevääseen 2024.

Source Link is.fi