Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0025d1724da6d3e95ae80143364cb193, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomen suurimman tuulipuiston rakentaminen alkaa Keski-Pohjanmaalla – Uutisalue

Suomen suurimman tuulipuiston rakentaminen alkaa Keski-Pohjanmaalla

Keski-Pohjanmaan Lestijärvelle suunnitellun Suomen suurimman tuulivoimahankkeen rakentaminen alkaa. Ruotsalainen uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja suomalaisten energiayhtiöiden yhteenliittymä ovat allekirjoittaneet sopimuksen runsaan 450 megawatin tuulipuiston toteuttamisesta.

Lestijärvelle nousevan tuulipuiston vuosittainen energiantuotanto on yli 1,3 terawattituntia, mikä vastaa noin kahta prosenttia koko Suomen viime vuoden sähköntuotannosta. Tuulipuistoon rakennetaan 69 tuulivoimalaa, joiden enimmäiskorkeus on 240 metriä.

OX2:n mukaan rakentaminen alkaa heti. Yhtiö kertoo, että rakennustyöt ovat jo käynnistyneet sähkönsiirtoon tarvittavan voimalinjan osalta. Voimalinja rakennetaan Lestijärveltä Alajärvelle.

Lestijärven tuulipuiston on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Tuulipuiston kauppahinta on noin 650 miljoonaa euroa. Summa sisältää myös tuulipuiston tuotannollisen hallinnoinnin.

Hankkeessa mukana olevaan suomalaisten energiayhtiöiden yhteenliittymään kuuluvat Kymppivoima, Oulun Energia ja Kuopion Energia.

”Tämä turvaa kunnan talouden”

Lestijärven kunnanjohtajan Anne Kurkelan mukaan pitkä odotus Lestijärvellä on vihdoin päättynyt, kun hankkeen rahoitus ja toteuttaminen ovat varmistuneet.

–  Tämä investointi turvaa kunnan talouden, tuo elinvoimaa sekä tarjoaa valtavasti työmahdollisuuksia Keski-Pohjanmaalle, Kurkela sanoo tiedotteessa.

Tuulipuisto tuo merkittävästi verotuloja pienelle Lestijärven kunnalle. Helmikuussa ennakoitiin, että tuulipuisto tuottaisi kunnalle kiinteistöveroa vuosittain noin 2,5 miljoonaa euroa eli noin 3 500 euroa jokaista kuntalaista kohden. Lestijärvellä oli viime vuonna runsaat 700 asukasta.

Helmikuussa tuulipuistoon suunniteltiin 72:ta voimalaa, eli määrä on hieman pienentynyt aiemmista kaavailuista.

Source Link is.fi