Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_efe313b591134dc2e4c4fed078fe518c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Taas yksi rakennusyhtiö hakeutui konkurssiin – Uutisalue

Taas yksi rakennusyhtiö hakeutui konkurssiin

RPP Rakennuksen mukaan rakennusalan matalasuhdanne ja kustannusten nousu kuivattivat kassan.

Keskisuomalainen rakennusliike RPP Rakennus on hakeutunut konkurssiin.

Konkurssihakemus on jätetty Keski-Suomen käräjäoikeuteen perjantaina.

Jyväskyläläinen RPP Rakennus on perustettu vuonna 2006, ja se on viime vuosina keskittynyt julkiseen rakentamiseen eli päivä- ja hoivakoteihin, toimitiloihin ja kouluihin.

Urakat ovat olleet lähinnä niin sanottuja KVR-hankkeita, joissa sekä suunnittelu- että rakentamisvastuu on ollut yrityksellä. Näitä on ollut eri puolilla Suomea.

Toimitusjohtaja Tero Poikolan mukaan konkurssihakemuksen jättämisen taustalla oli pahentunut kassatilanne.

– RPP oli siinä tilanteessa, että yritys ajautui maksukyvyttömäksi, Poikola sanoo.

Hänen mukaansa yleinen rakennusalan matalasuhdanne on näkynyt myös RPP:n toiminnassa.

– Olemme tehneet urakoita muutamalle toimijalle, ja sielläkin markkina on nyt korkojen takia ollut aika lailla jumissa. Myös yksi suuri työmaa siirtyi syksyltä keväälle rakennusluvan käsittelyn takia.

Viime vuonna RPP:n liikevaihto ylsi reiluun seitsemään miljoonaan euroon, kun se vielä vuonna 2021 oli noin 15 miljoonaa euroa. Liiketulos oli viime vuonna tappiollinen.

Poikolan mukaan kustannuksia ei ole saatu sopeutettua liikevaihdon laskua vastaaviksi.

– Kun materiaalien hinta nousi, meillä oli useita pitkiä urakoita. Tämä vaikutti siihen, että kassa alkoi pikku hiljaa kuivumaan. Korkomarkkinan myötä myös työt ovat vähentyneet.

RPP Rakennus on työllistänyt noin kolmekymmentä työntekijää. Poikolan lisäksi yrityksessä on kolme muuta osakasta.

Rakennusalalla on nähty viime aikoina lukuisia konkursseja. Viime vuonna nurin menneitä rakennusyrityksiä oli satoja ja tänä vuonna konkurssit ovat jatkuneet.

Esimerkiksi pörssiyhtiö Lehto Group kertoi kuun alussa kolmen tytäryhtiönsä hakeutumisesta konkurssiin. Lehto Asunnot, Lehto Tilat ja Lehto Korjausrakentaminen muodostivat suurimman osan Lehdon liiketoiminnasta.

Viime viikolla Lehto Group kertoi hakeutuvansa yrityssaneeraukseen.

Source Link is.fi