Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5baff5db0df4152d8a538084f9487fb2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Taistelut sairaaloissa ja niiden ympäristössä jatkuivat Gazassa – Uutisalue

Taistelut sairaaloissa ja niiden ympäristössä jatkuivat Gazassa

Netanjahu on sittenkin halukas matkustamaan Yhdysvaltoihin keskustelemaan Rafahin hyökkäyssuunnitelmista.

Israelin armeijan ja palestiinalaismilitanttien väliset taistelut jatkuivat Gazan kaistalla torstaina kolmen sairaalan ympäristössä. Äärijärjestö Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön mukaan ainakin 66 ihmistä sai surmansa torstain vastaisen yön tulituksessa ja ilmaiskuissa.

Israelin armeijan mukaan palestiinalaismilitantit olivat tulittaneet sotilaita Gazan kaupungissa sijaitsevan al-Shifan sairaalan sisältä ja ympäristöstä. Israelin armeija aloitti al-Shifan piirittämisen toista viikkoa sitten ja on sen jälkeen kertonut tappaneensa kymmeniä militantteja ja ottaneensa satoja kiinni.

YK:n Gazan terveysministeriöstä saaman tiedon mukaan lääkintähenkilökunta ja potilaat on eristetty yhteen rakennukseen, josta he eivät saa poistua. Israelin armeijan mukaan henkilökunta ja potilaat on siirretty ”vaihtoehtoiseen lääkintätilaan”.

Taisteluja käytiin myös Khan Yunisin lähellä sijaitsevan al-Amalin sairaalan alueella, jonka toiminta on palestiinalaisten Punaisen Puolikuun mukaan loppunut kokonaan.

Toisen Khan Yunisin lähellä sijaitsevan sairaalan, Nasserin, ympäristössä taisteltiin niin ikään, mutta sotilaat eivät torstaina olleet tunkeutuneet sisälle sairaalaan. Punaisen Puolikuun mukaan sairaalassa on loukussa tuhansia ihmisiä.

Netanjahu Yhdysvaltoihin

Taisteluja käytiin torstaina jo kolmatta päivää sen jälkeen kun YK:n turvallisuusneuvosto oli hyväksynyt päätöslauselman, jossa vaadittiin välitöntä tulitaukoa Gazaan.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu perui päätöksen vuoksi matkansa Yhdysvaltoihin. Yhdysvallat pidättäytyi äänestyksestä eikä estänyt veto-oikeudellaan päätöslauselman läpimenoa.

Netanjahun kanslia on sittemmin ilmoittanut, että vierailu, jossa oli tarkoitus keskustella Israelin suunnitelmista tehdä maahyökkäys Rafahiin, voi sittenkin toteutua. Rafahiin Egyptin rajan tuntumassa on paennut toista miljoonaa siviiliä.

Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan Yhdysvallat aikoo esitellä Netanjahulle oman suunnitelmansa, jossa Hamasin kohteisiin voidaan iskeä niin, että siviiliuhrien määrä on mahdollisimman vähäinen.

Valkoisen talon edustajan Karine Jean-Pierren mukaan tapaamiselle etsitään koko ajan sopivaa ajankohtaa.

Pian puoli vuotta kestänyt sota on avustusjärjestöjen ja YK:n mukaan on tuhonnut Gazan infrastruktuurin kokonaan. Israel hyökkäsi Gazaan sen jälkeen kun Hamas ja muut äärijärjestöt hyökkäsivät Israeliin surmaten israelilaisviranomaisten mukaan 1 160 ihmistä, valtaosin siviilejä.

Gazassa on kuollut liki 32 500 ihmistä, valtaosa heistä naisia tai lapsia.

Source Link is.fi