Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4d626842a113f34471f6774385e24fd3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Taleban pyytää kansainvälistä apua Afganistanin maan­järistyksen tuhojen takia – Uutisalue

Taleban pyytää kansainvälistä apua Afganistanin maan­järistyksen tuhojen takia

Afganistanin Taleban-hallitus kertoo maan tarvitsevan lisää kansainvälistä apua keskiviikkoisen maanjäristyksen aiheuttamien tuhojen takia. Asiasta uutisoivat torstaina muun muassa brittimediat BBC ja Guardian.

Taleban kertoi arvostavansa ja pitävänsä tervetulleena apua, jota useat avustusjärjestöt ja maat olivat jo luvanneet. Maanjäristyksen kerrottiin kuitenkin aiheuttaneen niin laajaa tuhoa ja kärsimystä, että apua tarvitaan lisää.

Viranomaisarvioiden mukaan maanjäristyksessä kuoli ainakin tuhat ihmistä ja ainakin 1 500 loukkaantui. Uhrien määrän uskotaan nousevan edelleen.

YK on arvioinut, että maanjäristyksessä tuhoutui jopa kaksi tuhatta kotia.

Järistys tapahtui maan itäosassa Paktikan ja Khostin maakunnissa lähellä Pakistanin vastaista rajaa. Järistys oli maan tuhoisin lähes 25 vuoteen.

Source Link is.fi