Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9531924251cac5065b422d4e8e14f611, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tällä ryhmällä Helmarit aloittaa EM-karsinnat – katso otteluohjelma ja Ylen lähetystiedot – Uutisalue

Tällä ryhmällä Helmarit aloittaa EM-karsinnat – katso otteluohjelma ja Ylen lähetystiedot

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen ryhmä huhtikuun EM-karsintoihin on nimetty. Suomi aloittaa EM-karsinnat vierasottelulla Norjassa. Kaikki ottelut suorana Ylen kanavilla.

helmarit tekee maalin.

Helmarit juhli maalia lokakuussa. Kuva: All Over Press / Juha Tamminen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit aloittaa EM-karsinnat huhtikuussa. Päävalmentaja Marko Saloranta nimesi 24 pelaajan joukkueen torstaina.

– Saamme hyvän joukkueen jalkeille. Meillä on ollut aika hyvä tilanne syksyn ja talven mittaan, loukkaantumisia on ollut melko vähän ja pelaajat ovat olleet todella hyvissä rooleissa seurajoukkueissaan, Saloranta sanoo Palloliiton tiedotteessa.

Espanjassa Pinatar Cupissa helmikuussa pelanneeseen joukkueeseen tulee vain yksi lisäys, kun tuolloin sivussa ollut maalivahti Anna Tamminen palaa ryhmään. Huhtikuun peleistä sivussa ovat Emmi Alanen ja Emmi Siren.

– Emmi Alanen joutuu jäämään sivuun ja Espanjassa loukkaantunut Emmi Siren ehti melkein mukaan, mutta emme halunneet ottaa riskiä, Saloranta kertoo.

Suomi aloittaa EM-karsinnat 5. huhtikuuta, kun se kohtaa vieraskentällä Norjan. Kotikamaralla pelit alkavat 9. huhtikuuta, kun Italia saapuu Töölön jalkapallostadionille Helsinkiin.

Anni Hartikainen ja Oona Sevenius halaavat.

Suomen joukkueessa ovat muun muassa Anni Hartikainen (vas.) ja Oona Sevenius. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Otteluohjelma ja lähetystiedot

Suomi pelaa EM-karsinnat A-liigan lohkossa. Samassa lohkossa ovat Norja, Italia ja Hollanti. A-liigasta lohkoykkönen ja -kakkonen varmistavat suoran kisapaikan EM-lopputurnaukseen. Lohkokolmoset ja -neloset jatkavat kisapaikan tavoittelua jatkokarsinnoissa.

Huhtikuussa Suomi kohtaa Norjan ja Italian. Hollanti asettuu vastaan kahdesti, kun vierasottelu pelataan 31. toukokuuta ja kotiottelu 4. kesäkuuta Tampereella.

EM-karsinnat pelataan päätökseensä heinäkuussa. Suomi kohtaa Norjan toistamiseen Turussa 12. heinäkuuta ja vieraskentällä Italian 16. heinäkuuta. EM-lopputurnaus pelataan Sveitsissä vuoden 2025 heinäkuussa.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rankingissa Hollanti on 8. sijalla, Italia 14. sijalla ja Norja 16. sijalla. Suomen sijoitus on 27:s.

Source Link yle.fi