Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_616337968b528bf7a05e11bce76a1883, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tällainen on Valtteri Bottaksen uusi tallikaveri – työpaikkansa menettänyt kuljettaja vihjaa, että kiinalainen sai pestinsä rahalla – Uutisalue

Tällainen on Valtteri Bottaksen uusi tallikaveri – työpaikkansa menettänyt kuljettaja vihjaa, että kiinalainen sai pestinsä rahalla

Tiistaina tehtiin F1-historiaa, kun Guanyu Zhousta tuli ensimmäinen kiinalainen F1-kuljettaja. Hän allekirjoitti sopimuksen Alfa Romeon kanssa kaudeksi 2022.

Kuka tämä nuori kiinalainen oikein on?

Alfa Romeo on kuvaillut uutta kuljettajaansa ”tiennäyttäjäksi, joka kirjoittaa keskeisen sivun maansa moottoriurheilun historiaan”.

Zhou, 22, kuului Ferrarin kuljettaja-akatemiaan vuosina 2014–2018 ennen siirtymistään Renaultin nuorisotalliin vuonna 2019. Viimeiset kaksi vuotta hän on ollut ranskalaisyhtiön testikuljettaja.

Kiinalainen on napannut kolme F2-voittoa tällä kaudella ja on parhaillaan sarjassa toisena. Hän on toiminut kahden viimeisen vuoden aikana Alpinen testikuljettajana ja ajoi ensimmäisen F1-harjoituksensa Alpinella Itävallan GP:ssä heinäkuussa.

– Olen pienestä pitäen unelmoinut kiipeäväni mahdollisimman korkealle urheilulajissa, jota rakastan, ja nyt unelma on toteutunut, Zhou hehkutti BBC:llä (siirryt toiseen palveluun).

Zou korvaa Alfa Romeolla italialaisen Antonio Giovinazzin. Zhoun taustajoukoilla tiedetään olevan syvät taskut, eikä Giovinazzi pystynyt taistelemaan paikasta sveitsiläistallissa häntä vastaan.

– Formula 1 on tunnetta, lahjakkuutta, autoja, riskejä ja nopeutta. Mutta se voi olla myös armotonta rahan määrittäessä asioita, Giovinazzi tilitti Instagramissa (siirryt toiseen palveluun).

Miksi Zhou?

Giovinazzin turhautuminen on ymmärrettävää, sillä Zhou tuo mukanaan Alfa Romeolle huomattavan rahoituspaketin, joka on BBC:n tietojen mukaan useiden miljoonien puntien arvoinen.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur myönsi BBC:n haastattelussa, että Zhoun mukanaan tuoma rahavirta oli tärkeä tekijä Zhoun hankkimisessa.

– Taloudellista puolta ei voi piilottaa. Se ei kuitenkaan muuta hänen potentiaaliaan ja sitä, että hän on edelläkävijä muita kokeneempia kuljettajia vastaan, Vasseur kertoi haastattelussa.

– Minulle tärkeintä on, että hän on fiksu kaveri, joka on osoittanut kehittyvänsä vuosi vuodelta.

Zhoun eduksi katsottiin myös F1-testipäivät tältä kaudelta. Vasseur kertoi seuranneensa Zhoun matkaa F3:sta lähtien.

Guanyu Zhoun tukijoukot tuovat Alfa Romeolle miljoonia. Kuva: Getty Images

Julkistuksen myötä kaikki F1 tallit ovat nyt julkaisseet kuljettajansa ensi kaudelle. Alfa Romeo kiinnitti Bottaksen aiemmin syyskuun alussa, kun Mercedes päätti hankkia George Russellin Lewis Hamiltonin tallikaverikseen ensi kaudella.

Vasseur paljasti myös, että Bottas lähtee ensi kauteen tallin johtavana kuljettajana. Kiinalaislupausta tämä ei vaivaa, vaan hän kertoi olevansa innoissaan työskentelystä suomalaisen rinnalla.

– Tunnen olevani hyvin valmistautunut Formula 1:n valtavaan haasteeseen, maailmanluokan lahjakkuuden, Valtteri Bottaksen, rinnalla, Zhou paalutti.

Lue myös:

Source Link yle.fi