Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5e3e69dfe34908ed65242497eab28209, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tällainen riski piilee monen suosimassa sähkön säästö­keinossa – Uutisalue

Tällainen riski piilee monen suosimassa sähkön säästö­keinossa

Hallitus työstää paraikaa budjettiriihessä sähköpakettia, jolla tuetaan korkeiden sähkölaskujen kanssa kamppailevia suomalaisia. Muun muassa sähkön arvonlisäveron alentamista pidetään jo varmana.

Lue lisää: IS:n tiedot: Näillä keinoilla hallitus aikoo tukea kovien sähkö­laskujen parissa kamppailevia

Sähkönhinnan nousu on kuitenkin niin hurjaa, että kotitalouksissa raavitaan nyt tosissaan päätä, kuinka oman talouden sähkökulutusta voitaisiin pienentää. Sähköyhtiöiden tämänhetkiset sopimushinnat liikkuvat pääosin 30 ja 40 sentissä kilowattitunnilta.

Lue lisää: Jopa 59,99 senttiä/kWh – näin kalliita sähkösopimuksia on nyt tarjolla

Yhdeksi sähkön säästökeinoksi voi valikoitua runsaampi tulisijan käyttö. Jotkut saattavat myös pohtia vanhan tulisijan ottamista uudelleen käyttöön.

– Tulisija on oikein käytettynä luotettava ja edullinen lämmöntuottaja verrattuna esimerkiksi sähköön, erityisesti tämänhetkisillä vaihtelevilla markkinoilla, Nuohousalan keskusliiton tiedotteessa sanotaan.

Säästökeinossa on kuitenkin yksi tärkeä asia, joka tulisi muistaa, jotta tulisijan käyttö olisi turvallista.

Tulisija ja hormi tulisi huoltaa ja puhdistaa säännöllisesti, jotta energiatehokkuus ja puhdas palaminen olisi taattu.

– Nuohous on myös hoidettava säännöllisesti, sillä nuohoamaton tulisija polttaa puita heikommin, varaa huonommin lämpöä ja samalla tuottaa päästöjä enemmän.

Keskusliiton mukaan vakituisessa asumiskäytössä olevan asunnon tulisija tulisi nuohota vuosittain ja vapaa-ajan asunnon vähintään kolmen vuoden välein. Mikäli tulisija on ollut käyttämättä kolme vuotta, tulisi ammattilaisen tarkastaa se ennen uudelleen käyttöönottoa.

Päästöjen vähentämisessä merkittävää on, että poltettavien puiden määrä on sopiva, puut ovat kuivia ja veto-olosuhteet ovat riittävät.

Source Link is.fi