Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9a3a1389daceeb1ebdafa765c3538049, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tällaista ei ole nähty 20 vuoteen! Korisliigassa yksi 2000-luvun kovimmista suorituksista – Uutisalue

Tällaista ei ole nähty 20 vuoteen! Korisliigassa yksi 2000-luvun kovimmista suorituksista

Lahti Basketballin Erik Sajantila upotti Loimaan Bisonsia vastaan 49 pistettä. Lukema on Korisliigan viidenneksi kovin 2000-luvulla.

Lahti Basketballin Erik Sajantila.

Lahti Basketballin riveissä Erik Sajantilan peli on ollut nousujohteista. Kuva: Lahti Basketball

Tiistaina Korisliigassa nähtiin yksi 2000-luvun kovimmista suorituksista, kun Lahti Basketballin Erik Sajantila upotti Loimaan Bisonsia vastaan 49 pistettä ja seitsemän levypalloa. Pistemäärä on liigan viidenneksi kovin 2000-luvulla. Suomalaispelaajien osalta saldo on suurin sitten vuoden 2002, jolloin Martti Kuisma tehtaili Espoon Hongan paidassa 61 pistettä BC Jyväskylää vastaan.

Tällä kaudella Sajantila on kirjauttanut kolmeen peliin 103 pistettä ja 20 levypalloa. Vertailun vuoksi kahden edellisen kauden pistekeskiarvot olivat alle kymmenen.

Sajantilan huimasta suorituksesta huolimatta Lahti ei onnistunut avaamaan kauden pistetiliään ja lahtelaiset majailevatkin liigan viimeisellä sijalla. Tilanne vetää vuonna 2001 syntyneen takapelaajan nöyräksi.

– Onhan tämä oma ennätys tosi kova lukema, mutta voitto jäi kirvelemään. Olisihan sitä toivonut voittoa enemmän kuin omaa piste-ennätystä.

Kooste Erik Sajantilan 49 pisteen ottelusta.

Tiistain pelissä Loimaata vastaan Sajantila pussitti reilusti yli puolet joukkueensa 88 pisteestä. Henkilökohtaisista hyökkäyspään onnistumisista huolimatta Sajantila uskoo, että heikosti kauden aloittaneen Lahden vire kääntyy paremmalla puolustuspelillä.

Tällä hetkellä Sajantilan tilastoissa näkyy, että kehitystä on tapahtunut etenkin kahden pisteen heittojen osumatarkkuudessa. Kun pelaajan ensimmäisellä Lahti-kaudella kahden pisteen korit upposivat hieman yli 30 prosentin tarkkuudella, on nyt tultu tasaisesti jo 60 prosentin onnistumisiin. Henkilökohtaisella tasolla peli siis kulkee ja syy löytyy harjoittelusta.

– Tässä on tehty monta vuotta töitä paljon ja varsinkin viime kesänä treenattiin kovaa ja suunnitelmallisesti fysiikkavalmentajan kanssa sekä päävalmentajan kanssa yksilötaitoa.

Onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta, mikä näkyy pelaajan rohkeudessa kentällä.

– Tuntuu, että jokainen heitto, jonka otan, menee sisään. Treenaamisen kautta sekin on tullut.

Erik Sajantila yrittää koria Lahden ja Kouvolan välisessä ottelussa.

Erik Sajantila yritätmässä koria viime kaudella Lahden ja Kouvolan välisessä ottelussa. Kuva: All Over Press

Sajantilan uraa voidaan pitää poikkeuksellisena, sillä vuonna 2001 syntynyt takapelaaja on lähtenyt rakentamaan uraansa kotimaisessa Korisliigassa. Hongan kasvatti siirtyi vuonna 2017 Helsinki Basketball Academyyn, josta matka jatkui kauden 2020–2021 puolivälissä Korisliigaan Lahden riveihin.

Moni nuori siirtyy kotimaisen koripallon hautomosta HBA:sta ulkomaille yliopistosarjoihin, mutta Sajantila valitsi toisin. Lukion toisena vuonna Sajantila huomasi, että tuossa vaiheessa yliopistokentät eivät olleet häntä varten.

– En koe, että oma pelityylini olisi sopinut silloin yliopistokentille.

Sajantilalla olikin selkeä suunnitelma suunnata Korisliigaan vuoden 2020 lopussa ja osoitteeksi valikoitui Lahti. Sajantilan tavoitteet ovat ulkomailla, mutta pelaajauran askelmerkkien suhteen hän pitää jalat maassa.

– Kauden alussa sanoin, että ensiksi pitää osoittaa, että kuuluu Korisliigan parhaimmistoon, jonka jälkeen voi päästä sitten ulkomaille.

Liian pitkälle Sajantila ei ole vienyt suunnitelmiaan, vaikka tulevaisuudessa Espanja ja Saksa voisivat olla hänen pelaajatyypilleen sopivia vaihtoehtoja.

Source Link yle.fi