Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a8a2d6af05cbb1970ffb3d8074df090f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Talvi alkoi kipakoilla pakkasilla, mutta päätyi keskimääräistä leudommaksi – Uutisalue

Talvi alkoi kipakoilla pakkasilla, mutta päätyi keskimääräistä leudommaksi

Tammi- ja helmikuu olivat peräti 3-5 astetta keskimääräistä lämpimämmät. Sademäärät olivat keskimääräistä korkeammat, mutta normaalia suurempi määrä tuli alas silkkana vetenä.

Kartta siitä, mitkä olivat talven 2022-23 keskilämpötilat.

Tänään päättyvät kalenterin talvikuukaudet olivat sään puolesta kaksijakoiset: kylmää alussa ja sen jälkeen keskimääräistä lämpimämpää.

Talvi tuli ryminällä heti joulukuun alkupäivinä. Kipakoita pakkasia oli koko maassa.

– Se olikin ainoa kunnon pakkasjakso. Sen jälkeen kylmät ovat olleet ohimeneviä. Monin paikoin ollaan oltu jopa lähellä poikkeuksellisia lämpötiloja, Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi sanoo.

Kartta siitä kuinka Suomen talven 2022-23 lämpötilat poikkesivat normaalista.

Joulukuu 2022 jää tilastoihin 1-2 astetta keskimääräistä kylmempänä.

Tämän vuoden puolella talvi heilahti toisenlaiseen asentoon. Tammi- ja helmikuussa lämpötilat ovat olleet 3-5 astetta keskiarvojen yläpuolella.

Vuoden alun lämpötilojen vuoksi talvikuukausien saldo menee keskimääräistä lämpimämmän puolelle 1-3 asteen verran. Eniten keskiarvosta poikettiin Koillismaalla, jossa eroa tuli 3,6 astetta.

Helsingin Kaisaniemessä talvikuukausien keskilämpötila on -2,5 astetta, mutta tämän talven lukemaksi tuli -1,2 astetta. Tampereen Härmälässä tilastojen keskiarvo on -4,9 astetta ja tänä talvena -3,2 astetta.

Puolangassa lunta 90 senttiä

Lunta on tällä hetkellä koko maassa, eniten Puolangassa, jossa lumipeite on 90 sentin vahvuinen.

Lunta on tullut tänä talvena hieman keskimääräistä vähemmän. Sademäärät ovat kuitenkin keskimääräistä korkeammat eli sateista merkittävä osa on tullut maahan vetenä.

Helsingin Kaisaniemessä talvikuukausina sataa keskimäärin 146 milliä. Menneiden kolmen kuukauden aikana sadetta on tullut 201 milliä.

Suurin poikkeama oli Kymenlaakson Vironlahdella. Siellä sademäärä oli 247 milliä, kun keskiarvo on 154 milliä.

Source Link yle.fi