Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_73049cb8c6d3b3e3692082adfba9b919, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tämä tapa kuntosalilla raivostuttaa suomalaisia – ”Tulee myötähäpeä” – Uutisalue

Tämä tapa kuntosalilla raivostuttaa suomalaisia – ”Tulee myötähäpeä”

IS:n lukijat kertovat kurjista kuntosalikokemuksistaan. Yksi kanssakuntoilijoiden tapa ärsyttää ylitse muiden.

– Sarjojen välissä voi olla jopa kymmenen minuutin taukoja, kun räplätään kännyköitä. Salilaitteet ovat sen takia pitkään varattuina. Tuntuu, että jotkut ovat salilla vain hengaamassa.

IS kysyi tiistaina lukijoiltaan, häiritseekö kanssatreenaajien puhelimenkäyttö kuntosaliharrastajia. Vastausten perusteella häiritsee, paljonkin.

– Jopa myötähäpeä tulee näistä, 43-vuotias mies sanoo.

Lukemattomissa vastauksissa toistuu sama teema: puhelinten turhaksi koettu ”räplääminen”, minkä seurauksena muiden treenaajien tauot ja harjoitukset venyvät.

– Jotkut makaavat laitteilla kännyköitä selaillen. Tauot venyvät 10–15 minuutin mittaiseksi. Siinä on sitten kiva koettaa löytää itselleen korvaavaa tekemistä, kun laitteet ovat ”varattuina”. Minulta on mennyt maku salitreeneihin, 55-vuotias nainen kertoo.

44-vuotiasta naista risoo, kun laitteissa selataan soittolistoja tai somea.

– Muiden huomioiminen tuntuu monella unohtuvan, myös salilla, hän sanoo.

56-vuotias mies kertoo irtisanoneensa salijäsenyytensä, koska hän kyllästyi napit korvissa minuuttikaupalla laitteissa istuviin treenaajiin. Hänen omat harjoituksensa menivät vuorojen odotteluun.

– Etsin nykyään salia, jossa on betonilattia, hän ilmoittaa.

Lukijoilla on monenmoisia esimerkkitarinoita vitkuttelijoista.

– ”Paras” tapaus oli nuori nainen, joka istui jalkaprässissä kymmenen minuuttia tekemättä mitään treeniä (räpläsi kännykkää) ja lähti sitten siitä istumaan seuraavaan laitteeseen, 62-vuotias nainen päivittelee.

Laitteiden varaaminen puhelimen räpläykseen tuntuu ärsyttävän monia nykyään enemmän kuin selfieiden kuvaaminen. Kuva: Colourbox

46-vuotias nainen ehdottaa, että saleille voisi hommata sometusjakkaroita, jossa selailijat voisivat puuhata rauhassa puhelimensa kanssa.

– Näin laitteet olisivat muiden käytettävissä. Minä joudun käymään kiireessä salilla, ja toivoisin laitteelta toiselle siirtymisen sujuvan jouhevasti, hän sanoo.

Jotkut vastaajat kertovat joutuneensa puuttumaan muiden viivyttelyyn.

– Joskus on pitänyt käydä kysymässä, vieläkö tekee. Puhelin on käytössä pitkin päivää, niin voisiko joskus olla hyvä jättää se sivuun? 35-vuotias mies kyselee.

Eräässä vastauksessa ihmetellään, miksi joku haluaa maksaa kuntosalin jäsenmaksuja tullakseen vain katsomaan YouTube-videoita.

– Ja sitten istutaan laitteessa ja ollaan loukkaantuneita, kun asiasta huomautetaan, 56-vuotias mies toteaa.

Ja sitten istutaan laitteessa ja ollaan loukkaantuneita, kun asiasta huomautetaan.

Toinen teema, joka tuntuu haittaavan monia, on itsensä kuvaaminen salilla. Kuviin tai videoihin saattaa vahingossa eksyä ulkopuolinenkin, mikä voi tuntua epämiellyttävältä.

– Olen monesti ollut muiden videoilla, koska olen ollut kuvaajan takana tai kulkenut ohi tajuamatta, että siinä kuvataan. En ole itse ”tikissä kuin tiikeri”, enkä halua päätyä kenenkään sometilille kirkkaanpunaisen naamani kanssa, 27-vuotias nainen harmittelee.

46-vuotias nainen ymmärtää, jos ihmiset haluavat kuvata itseään tai kuntosaliliikkeitään – mutta rajansa kaikella. Hänen mielestään kuvailijat voivat joutua tahtomattaan muiden silmätikuiksi.

– Usein he istuvat laitteissa ja räpeltävät puhelimiaan ja varaavat laitteita pitkät ajat niin, että muut salilla kävijät joutuvat odottamaan vuoroaan ja tarkkailemaan, milloin laite sattuisi vapautumaan. Siksi monesta voi tuntua, että heitä tuijotetaan vaikka näin ei ole.

Joillakin kuntosalikävijöillä on vaikeuksia luopua puhelimestaan kesken treenin. Kuva: Colourbox

Kuvaajille heruu myös ymmärrystä. 43-vuotiaan miehen mielestä valtaosa kuntosalikävijöistä ottaa toiset käyttäjät huomioon.

– Jos on mahdollisuus siihen, että näyn heidän videonsa taustalla, he käyvät kertomassa kuvaamisestaan sekä kysymässä, sopiiko tämä minulle. Koskaan ei ole ollut ongelmia, 43-vuotias mies sanoo.

Moni kuntoilija ei jaksa välittää, mitä muut puuhaavat salilla.

– Kuvaaminen ei enää häiritse, mutta kännykällä surfailu kyllä. Todella usein joku varaa laitetta ja istuu nenä kiinni puhelimessa, 35-vuotias mies avautuu.

Osa vastaajista tunnustautuu itsekin salikuvaajiksi. 44-vuotias nainen ikuistaa treenejään tunnistaakseen omat kehityskohteensa.

– Nämä videot eivät tosin mene jakoon minnekään ja kuvaan ne niin, ettei ole edes riskiä kenenkään muun osuvan niihin. Turhanpäiväinen kännykän räpellys ja samalla laitteen varaaminen sen sijaan on toisinaan ärsyttävää, hän sanoo.

Joitakin lukijoita kanssatreenaajien kännykän räplääminen ei kiinnosta pätkän vertaa.

– Jokaisen oma asia, linjaa 65-vuotias mies.

– Keskityn omiin treeneihini, 66-vuotias nainen tiivistää.

Source Link is.fi