Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dee5559ac8cf5e6a5c7ac34919f39285, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tämän tiedämme nyt Kööpenhaminan ampumisesta: Kolme ihmistä kuoli, yksi on pidätetty – Uutisalue

Tämän tiedämme nyt Kööpenhaminan ampumisesta: Kolme ihmistä kuoli, yksi on pidätetty

Poliisi piti sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä lehdistötilaisuuden sen jälkeen, kun useita ihmisiä oli ammuttu Field’s-ostoskeskuksessa Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa.

Kolme ihmistä kuoli ampumisessa sunnuntai-iltana, kertoi Kööpenhaminan poliisipäällikkö Søren Thomassen.

Lisäksi kolme oli maanantain vastaisena yönä sairaalassa kriittisessä tilassa. Useita muita on loukkaantunut.

– Meillä on tilanne, jossa kolme on kuollut. He ovat nelissäkymmenissä oleva mies ja kaksi nuorempaa henkilöä, kertoi poliisipäällikkö Thomassen.

Silminnäkijät ovat kertoneet tanskalaismedialle, että yli sata ihmistä ryntäsi ostoskeskuksen uloskäynnille, kun ensimmäiset laukaukset oli kuultu.

Poliisi sai ensihälytyksen kello 18.37 Suomen aikaa. Poliisi pidätti epäillyn tekijän lähellä moottoritien liittymää kolmetoista minuuttia myöhemmin, kello 18.48.

Epäilty toimi yksin – poliisilla on käynnissä valtava tutkinta

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön ampumiseen liittyen. Epäilty on 22-vuotias syntyperäinen tanskalainen mies. Poliisin esitutkinta osoittaa hänen toimineen yksin. Viranomaiset kuitenkin tutkivat vielä, onko miehellä voinut olla tekijäkumppaneita.

Poliisin mukaan epäillyllä oli hallussaan kivääri ja ammuksia.

Sosiaalisessa mediassa kiertäneiden videoiden perusteella miehellä olisi voinut olla kiväärin lisäksi myös käsiase. Asiasta kysyttäessä poliisi vastasi, että näin on voinut olla.

Epäilty on poliisille entuudestaan jokseenkin tuttu, mutta poliisi ei tarkenna, millaisesta yhteydestä hänet tunnetaan.

– Teemme parhaillaan mittavaa ja erittäin laajaa tutkintaa, joka jatkuu koko yön ja tulevat päivät, Thomassen kertoi alkuyöstä.

Teon motiivi ei ole vielä tiedossa

Vangitsemisoikeudenkäynti pidetään maanantaina. Miestä epäillään ainakin taposta, mutta lisäsyytteitä voi olla vielä tiedossa.

Kööpenhaminan poliisi tutkii osana tutkintaa neljää Youtubessa olevaa videota, kertoo tanskalaislehti Jyllands-Posten. Videoilla näkyy nuori mies, joka poseeraa kiväärin ja käsiaseen kanssa. Videot ladattiin Youtubeen perjantaina.

Poliisi vahvistaa lehdelle, että tutkijat tutkivat aineistoa ja työskentelevät laajasti motiivien etsinnässä. Poliisi ei kuitenkaan kommentoi, onko videoilla esiintyvä mies identtinen pidätetyn 22-vuotiaan kanssa.

Poliisi on aiemmin kertonut, ettei ampujan motiivi ole vielä tiedossa, mutta viranomaiset eivät sulje pois terrorismin mahdollisuutta.

He varoittavat vahvistamattomista motiiveista ja sosiaalisessa mediassa leviävistä huhuista.

Kööpenhaminan poliisi pitää seuraavan lehdistötilaisuutensa maanantaina kello 9 Suomen aikaa.

Lähteet: STT, TT, DR, Jyllands-Posten, TV 2

Lue lisää:

Kolme kuoli ampumisessa ostoskeskuksessa Kööpenhaminassa, kolme on sairaalassa kriittisessä tilassa, useita muita loukkaantui

Niinistö ja Marin esittivät surunvalittelunsa ampumisen vuoksi, Tanskan päättäjät toivoivat kansalta yhtenäisyyttä

Source Link yle.fi