Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a70d14497f116c35ef2485e3b89e2ff2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tampa Bay osoitti suuruutensa hurjassa jännitysnäytelmässä – Rangersille karvaan tappion lisäksi paha menetys – Uutisalue

Tampa Bay Lightning venyi kotiyleisönsä edessä elintärkeään voittoon ja kavensi NHL:n Itäisen konferenssin finaalisarjan New York Rangersia vastaan 1–2:een.

Sunnuntaina pelattu kolmospeli päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Tampan 3–2-voittoon.

Rangers johti ottelua puolivälissä jo 2–0 ja vaikutti jo olevan matkalla ottelusarjassa ratkaisevan tuntuiseen 3–0-johtoon.

Kahden viime kauden mestari osoitti kuitenkin jälleen kerran suuruutensa ja nousi tiukassa paikassa voittoon Ondrej Palatin ajassa 59.18 laukomalla maalilla.

Maalittoman avauserän jälkeen Rangers otti ohjat hieman ennen toisen erän puoliväliä Mika Zibanejadin ylivoimamaalilla.

Hurja ylivoima osui uudelleen heti pari minuuttia myöhemmin. 2–0-maalin tekijänä Chris Kreider.

Rangers ehti jo maistaa 3–0-johdon ottelusarjassa.

Tampa onnistui kuitenkin nopeasti kavennuksessa Nikita Kutsherovin onnistuttua jälleen ylivoimalla.

Rangers lähti johdossa vielä päätöserään, mutta mahtijoukkue Tampa tuli pukukopista täynnä tulta ja tappuraa.

Kapteeni Steven Stamkos jysäytti illan neljännellä ylivoimamaalilla pelin tasoihin heti erän alussa.

Tasoituksen jälkeen Lightning painoi päälle vimmatusti, mutta Rangers kesti ottelussa peräti 48 kertaa torjuneen Igor Shestjorkinin johdolla.

Kotijoukkueen painostus katkesi erän puolivälissä Kutsherovin 2+2-minuuttiseen rangaistukseen korkeasta mailasta.

Rangers ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan, ja jatkoaika alkoi näyttää vääjäämättömältä.

Kunnes viimeisellä minuutilla kapellimestari Kutsherov löysi rystysyötöllään Palatin, joka tulitti laukauksen ohi Shestjorkinin ja herätti Tampan kreivin aikaan mukaan ottelusarjaan.

– Tämä oli kovimpia voittoja viime vuosien ajalta. Olimme jo todellakin selkä seinää vasten, mutta tämä oli voitto, joka voi kääntää koko sarjan, liki 24 minuuttia urakoinut Tampan puolustuksen kivijalka Ryan McDonagh sanoi Bally Sportsin tv-haastattelussa ottelun jälkeen.

Tampa oli hyvin harvinaisessa tilanteessa, sillä edellisen kerran se oli ollut ottelusarjassa kahden voiton takamatkalla keväällä 2019.

– Olemme joukkue, joka jäättää kaiken kaukaloon. Kolmenteen erään tultaessa viestimme oli, että nyt jätämme ihan kaiken ja katsomme, mihin se vie meidät, McDonagh jatkoi.

Joukkueen suuri sankari kolmospelissä oli tehoillaan 1+2 jokaisessa maalissa mukana ollut Kutsherov.

Tampan maalilla Andrei Vasilevski torjui 28 kertaa.

Voittomaali syntyi ajassa 59.18.

Dramaattisen tappion lisäksi Rangers sai ottelussa muitakin huonoja uutisia. Joukkueen kakkossentteri Ryan Strome jätti pelin kesken alavartalovamman takia toisen erän puolivälissä.

Myös vieraiden nelossentteri Barclay Goodrow koki kovia. Hän blokkasi todella tuskaisen näköisesti laukauksen päätöserässä luistimensa sisäsyrjällä ja poistui koppiin. Goodrow palasi nopeasti takaisin, mutta vasta seuraavassa ottelussa nähdään, onko hänen jalkansa pelikunnossa.

Neljäs osaottelu pelataan Tampassa Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.