Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_08c14f729c17215b90f20b82c8fe23ef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tanskan lapsikaappauksesta epäiltyä kuultu oikeudessa – 32-vuotiasta miestä syytetään vapaudenriistosta sekä useista raiskauksista – Uutisalue

Tanskan lapsikaappauksesta epäiltyä kuultu oikeudessa – 32-vuotiasta miestä syytetään vapaudenriistosta sekä useista raiskauksista

Syyttäjän mukaan epäillyllä saattoi olla rikoskumppani. 13-vuotiaan lehdenjakajatytön katoaminen käynnisti lauantaina Tanskassa valtavan etsintäoperaation.

Poliisi työskentelee Fladholtevejissä sijaitsevassa talossa 13-vuotiaan Filippan etsintöjen yhteydessä Kirkerupin ympäristössä.

Tanskan poliisi suoritti sunnuntaina tutkintoja 13-vuotiaan lehdenjakajan katoamispaikan läheisyydessä olevan talon ja sen lähialueen metsässä. Kuva: Claus Bech / AFP

Tanskassa 13-vuotiaan tytön kaappaamisesta epäiltyä 32-vuotiasta miestä on tänään päästy kuulemaan Næstvedin oikeustalalolla, Tanskan yleisradio DR (siirryt toiseen palveluun) kertoo.

Poliisi murtautui sunnuntaina asuntoon, josta he löysivät lauantaina kadonneeksi ilmoitetun tytön ja epäillyn.

Tyttö oli lauantaina kadotessaan työssään jakamassa lehtiä.

Syyttäjän mukaan kaappauksesta epäillyllä ja maanantaina pidätettäväksi määrätyllä miehellä saattoi olla rikoskumppani. Poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut epäiltyä rikoskumppania.

– Tällä hetkellä emme pysty poissulkemaan rikoskumppanin olemassaoloa. Asia täytyy selvittää, syyttäjänä toimiva Susanne Bluhm totesi maanantaina Næstvedin oikeustalalon ulkopuolella.

13-vuotias tyttö oli lopulta kadoksissa hieman yli vuorokauden ajan. Poliisi uskoo, että uhria siirrettiin tuona aikana kahden eri osoitteen välillä.

Kartalla kolme paikkakuntaa Tanskassa: Sorø, Korsør ja Kirkerup

Tanskan poliisi uskoo, että Kirkerupin kylässä kadonnutta tyttöä siirrettiin vuorokauden aikana Korsørissä ja Sorøssä sijaitsevien osoitteiden välillä. Kuva: Maija Hurme / Yle / Mapcreator

Pidätetty 32-vuotias on syytettynä vapaudenriistosta sekä useista raiskauksista, jotka tapahtuivat väkivalloin ja uhkaamalla. Miestä syytetään myös toisesta seksuaalirikoksesta, joka ei liity raiskaamiseen.

Mies on osittain tunnustanut syytteeksi luetut rikokset.

Katoaminen käynnisti suuroperaation

Yli 300 poliisia ja suuri joukko vapaaehtoisia osallistui kuluneen vuorokauden aikana laajaan etsintäoperaatioon Tanskan pääsaaren Sjællandin lounaisosassa.

Etsinnät keskittyivät Sørbymaglen kylän ja Fuglebjergin välillä olevalle alueelle, jolla tyttö katosi.

Ensin Tanskan poliisi löysi tytön jakelureitin varrelta hänen polkupyöränsä, laukkunsa ja puhelimensa. Myöhemmin poliisi eristi myös katoamispaikan läheisyydessä olevan talon ja sen lähialueen, jossa se suoritti sunnuntain aikana laajoja tutkintoja.

Kadonneen tytön perhe kiitti tanskalaisia saamastaan tuesta

Maanantaina oikeustalolle saapui myös kadonneen tytön isäpuoli Allan Gøgsig Nielsen.

– Perheemme puolesta minun oli oltava paikalla, voidakseni nähdä millainen mies voisi edes kuvitella tekevänsä lapselle sellaisia asioita, mitä hän on tehnyt, silminnähden liikuttunut isäpuoli sanoi DR:lle (siirryt toiseen palveluun) kuulemisen päätyttyä.

Nielsen kertoo koko perheen olevan onnessaan siitä, että kadonnut 13-vuotias on nyt palannut kotiin. Lisäksi hän toivoi ihmisten antavan perheelle seuraavaksi aikaa ja tilaa, voidakseen käsitellä tapahtunutta rauhassa.

– Tahdon kiittää koko Tanskan kansaa, joka rakkautta, lämpöä ja viestejä lähettämällä, sekä ympärivuorokautisten puheluiden avulla on tukenut ja auttanut meitä.

Source Link yle.fi