Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_81cd112ad55d8bd0babdcc0deb8c136e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tapparan avainpelaajia viedään maajoukkueisiin kesken hurjan otteluruuhkan – raju aikataulu ennen Mestarien liigan finaalia – Uutisalue

Tapparan avainpelaajia viedään maajoukkueisiin kesken hurjan otteluruuhkan – raju aikataulu ennen Mestarien liigan finaalia

Tappara kohtaa tänään jääkiekon SM-liigan kärkiottelussa Lukon. Joukkue pelasi perjantaina sekä lauantaina, ja tiuha tahti jatkuu tällä viikolla. CHL-finaali odottaa vajaan kahden viikon päässä.

Valtteri Merelä loukkaantui marraskuussa Suomi-paidassa mutta on nyt palannut tositoimiin Tapparassa. Kuva: Mika Kylmäniemi/All Over Press

Tampereen Tapparalla on edessään neljän ottelun viikko jääkiekon SM-liigassa. Joukkueelta on lisäksi maajoukkueiden mukana neljä pelaajaa (3 Suomi, 1 Norja) loppuviikon maaotteluissa. Otteluruuhka huipentuu ensi viikon sunnuntaina 18. helmikuuta odotettuun CHL-finaaliin Luulajassa.

Tappara pelaa tulevien 13 päivän aikana seitsemän ottelua.

– Ei tämä optimaalinen valmistautuminen ole. Yksi peli vähemmän tähän viikkoon olisi sen kannalta parempi, Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro kommentoi joukkueen valmistautumista CHL-finaaliin.

Suurin syy otteluruuhkaan on Tampereen Areenalla syksystä alkaen järjestetyt muut tapahtumat, joiden takia Tapparalla on ollut käytössään rajallinen määrä pelipäiviä.

– Tilanteeseen vaikuttaa, ettei meillä ollut kotiotteluita käytännössä kuukauteen lainkaan syksyllä, Aro avaa.

Lisäksi SM-liigan otteluohjelmaa muovatessa on pitänyt ottaa huomioon Tapparalle kauden aikana lopulta kertyvät 13 CHL-ottelua. Aron mukaan ennen kautta on haastava laskea sen varaan, että CHL:ssä edetään näin pitkälle.

SM-liiga onkin tehnyt Aron mukaan parhaansa, jotta Tappara olisi saanut mahdollisimman hyvän otteluohjelman.

Mika Aro uskoo, että ensi kaudella Tampereen Areenan käytettävyyden suhteen tilanne on parempi kuin tänä syksynä, mikä toisi väljyyttä seuran alkukauden ohjelmaan. Kuva: Marko Melto / Yle

Seurassa on tiedetty läpi kauden, että otteluruuhka tulee tähän ajankohtaan. Viime vuonna tilanne oli Aron mukaan vastaava, mutta koronatilanteesta johtuen.

– Olemme pyrkineet tähän varautumaan joukkuetta täydentämällä, Aro sanoo.

Tappara hankki tammikuussa muun muassa NHL:stä lähteneen huippuhyökkääjä Anton Levtchin takaisin kirvespaitoihin.

Maajoukkuekutsut eivät vaivaa

Leijonat valitsivat tulevan viikonlopun Ruotsin EHT-turnaukseen Tapparasta puolustaja Valtteri Kemiläisen sekä hyökkääjät Veli-Matti Savinaisen ja Niko Ojamäen. Lisäksi Philip Granath on Norjan maajoukkueen mukana viikonlopun harjoitusotteluissa.

Avainpelaajien poistuminen maajoukkueen mukaan kesken otteluruuhkan ei Aron mukaan vaivaa Tapparaa.

– Maajoukkuevalinnat ovat meille osoitus, että olemme tehneet hyvää työtä pelaajien kanssa. Vääjäämättä maajoukkuepelejä osuu muutaman kerran vuodessa hyvien pelaajien kohdalle, toimitusjohtaja toteaa.

Tänään Tappara pelaa marraskuulta siirtyneen kotoisen liigan kärkkikamppailun Rauman Lukkoa vastaan. Maajoukkueisiin valitut pelaajat ovat ottelussa mukana.

Vajaan kahden viikon päästä Tappara tavoittelee seurahistoriansa ensimmäistä CHL-mestaruutta. Vastustajana on ruotsalainen Luulaja. Ottelu pelataan ruotsalaisseuran kotihallissa. Aron mukaan seura arvostaa kilpailun korkealle.

– Kaikkina CHL-vuosina olemme kilpailun voittoa yrittäneet. Olemme tehneet kovasti töitä voiton eteen, joten joukkue ja organisaatio haluavat menestyä, Aro lataa.

Toimitusjohtajan mukaan seura ei anna tasoitusta ruotsalaisvastustajalleen.

– Ei lähdetä niin sanotusti selittelemään. Ehdimme tämän viikon rasituksista jonkin verran toipumaan ensi viikkoon. Uskoakseni pääsemme hyvistä asemista lähtemään finaaliin, Aro pohtii.

Source Link yle.fi