Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2cd5b54301b73ffdae01b98b7a57529e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tässä on jääkiekon MM-kotikisojen maskotti – ”Taistelee piikeillään ja terävillä hampaillaan” – Uutisalue

Tässä on jääkiekon MM-kotikisojen maskotti – ”Taistelee piikeillään ja terävillä hampaillaan”

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkisti torstaina maskotin, joka viihdyttää yleisöä keväällä Tampereella ja Riiassa järjestettävissä jääkiekon MM-kisoissa.

Maskotiksi valikoitui Spiky, joka esiintyi jo vuonna 2021 MM-kisoissa Riiassa. Tuolloin kisat pelattiin kuitenkin koronapandemian vuoksi tyhjille katsomoille, joten yleisö ei päässyt tekemään tuttavuutta maskotin kanssa.

Spiky on siili. IIHF kuvailee tiedotteessaan siiliä nokkelaksi eläimeksi, jolla on nopea reagointikyky. Ominaisuudet sopivat hyvin jääkiekkokaukaloon.

– Vaikka siili onkin pienikokoinen eläin, se ei luovuta helpolla. Se taistelee loppuun asti niin piikeillään kuin terävillä hampaillaankin, tiedotteessa kerrotaan.

MM-kisoissa Latvian järjestelyorganisaatiota johtava Edgars Buncis iloitsi tiedotteessa siitä, että maskotti valikoitui suomalaisten järjestäjien kanssa mutkattomasti.

– Spiky on hyvä ratkaisu ja jääkiekkofanit tulevat rakastamaan häntä! Olen kiitollinen suomalaisille kollegoillemme, että saimme maskottipäätöksen tehtyä nopeasti, Buncis sanoi.

Viime kevään MM-kotikisoissa maskottina toimi Miracleo-leijona.

Ensi vuoden kisat ovat ohjelmassa 12.–28. toukokuuta. Turnauksen ratkaisupelit pelataan Tampereella.

Source Link is.fi