Banner Before Header

Tässä on Suomen maastohiihdon olympiajoukkue Pekingiin – Kähärä ja Lindholm viimeisinä mukaan, Roponen jäi ulos kisakoneesta

Suomen seitsemän naisen ja kuuden miehen kokoinen maastohiihtojoukkue Pekingin Olympialaisiin sai lopullisen muotonsa, kun viimeisessä vaiheessa joukkueeseen valittiin Jasmin Kähärä ja Remi Lindholm.

– Saimme keskiviikkona virallisen vahvistuksen, että Planican maailmancup-kilpailuja ei korvata, vaan ne perutaan. Näin ollen kansainvälisiä näyttökilpailuja ei enää ole, joten maastohiihtäjien kansainväliset näytöt on annettu, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo viimeisten valintojen taustoista.

Planican kisaviikonlopun perumisen vuoksi muun muassa Riitta-Liisa Roposella ei ollut enää mahdollisuutta antaa olympianäyttöjä maailmancupissa. 43-vuotias Roponen oli tähdännyt tosissaan uransa kuudensiin olympialaisiin, mutta nykyiset näytöt eivät riittäneet. A-maajoukkueen konkarilla on tällä kaudella tilastoituna vain yksi kilpailu, jossa hän on yltänyt maailmancupin pisteille.

Remi Lindholm kiittää Rukan hiihtoyleisöä kannustuksesta. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

MAASTOHIIHTOJOUKKUE PEKINGIN OLYMPIALAISIIN

Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Jasmin Kähärä
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski

Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Remi Lindholm
Joni Mäki
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen

Suomen kisajoukkue täydennetään lopulliseen muotoonsa 24. tammikuuta. Joukkue koko kasvaa noin 90 urheilijaan. Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.-20. helmikuuta.

Lue myös

Source Link yle.fi