Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2beed057f319dca2dc3295ed3f0b5c18, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Käsittämätön näytelmä: MM-kisoissakin nähty tuomari sekoili urakalla – raivo repesi ennenaikaisesta loppuvihellyksestä – Uutisalue

Afrikan mestaruusturnauksen lohkovaiheen ottelussa Malin ja Tunisian välillä nähtiin erikoisia käänteitä.

F-lohkon ottelussa oikeudenjakajana toiminut sambialaistuomari Janny Sikazwe puhalsi pelin päättyneeksi 85. minuutilla.

Ottelu kuitenkin jatkui, kunnes toinen päätösvihellys puhallettiin 11 sekuntia ennen täyttä aikaa.

Lukemin 0–1 hävinneet tunisialaiset raivostuivat ennenaikaisesta loppuvihellyksestä. Tunisian valmennustiimi riensi välittömästi piirittämään Sikazwea. Etenkin päävalmentaja Mondher Kebaier viittelöi rannettaan koristanutta kelloa päätuomarin suuntaan.

Tunisialaisten raivolle oli perusteita, sillä ottelun toisella puoliajalla riitti tapahtumia.

Molemmille joukkueille tuomittiin rangaistuspotkut, joista jälkimmäinen VAR-tarkastuksen jälkeen. VAR:ia käytettiin myös ottelun lopussa Malin El Bilal Touren saatua punaisen kortin.

Vaihtoja toisella jaksolla tehtiin yhteensä kahdeksan, minkä lisäksi toisen jakson puolivälissä pidettiin juomatauko kuumuuden takia.

Lisäaikaa olisi siis kaiken järjen mukaan pitänyt tulla useampi minuutti.

Erikoinen saaga sai uuden käänteen 20 minuuttia päätösvihellyksen jälkeen. Malin päävalmentaja Mohamed Magassouban lehdistötilaisuus keskeytettiin ja peli määrättiin jatkumaan, The Athletic kertoi.

40 minuuttia erotuomari Sikazwen ennenaikaisen päätösvihellyksen jälkeen Malin pelaajat palasivat kentälle, mutta Tunisia jätti saapumatta kentälle.

Ottelun neljäntenä tuomarina toiminut Helder Martins de Carvalho puhalsi lopulta pelin päättyneeksi. Kolmannen ja viimeisen kerran.

Mali voitti ottelun 1–0 Ibrahima Konen 48. minuutilla viimeistelemällä rangaistuspotkuosumalla.

Erikoisen kohusta tekee se, että erikoisten tapahtumien keskiössä ollut Sikazwe ei ole keltanokka pillin varressa. Sambialainen tuomitsi Afrikan mestaruusturnauksen finaalin vuonna 2017. Sikazwe nähtiin myös vuoden 2018 MM-turnauksessa. Venäjällä hän tuomitsi kaksi ottelua.