Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_440bd670f47778f5af1b1a65e8daa821, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Täysin tuntematon suomalaispelaaja teki NHL-sopimuksen – Uutisalue

Täysin tuntematon suomalaispelaaja teki NHL-sopimuksen

Waltteri Ignatjew on nousemassa taalakaukaloihin suuresta tuntemattomuudesta.

Jos nimi Waltteri Ignatjew ei sano mitään, ei kannata nolostua, vaikka olisi jääkiekkoseuraaja. 24-vuotias maalivahti on suurelle yleisölle tuikituntematon tapaus.

Mutta ei enää. Toimituksen tietojen mukaan Ignatjew on tehnyt NHL-sopimuksen Calgary Flamesin kanssa.

Useat NHL-seurat kiinnostuivat suomalaisen otteista tällä kaudella, kun hän pelasi Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Hockey Allsvenskanissa Mora IK:n riveissä.

Ruotsalaisseuran tie päättyi viime viikolla sarjan välierissä, joissa se hävisi tukholmalaisseura Djurgården IK:lle. Ignatjew valittiin runkosarjan päätteeksi sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Ignatjewin hyvä kausi herätti kiinnostusta Pohjois-Amerikassa, mutta sopimuksen hän teki lopulta Calgaryn kanssa.

Tuntematonta suomalaista ei ole koskaan varattu NHL:ään, joten hän oli vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa.

Sopimus on yksivuotinen, mikä on NHL:n työehtosopimuksen mukainen maksimipituus 24-vuotiaan pelaajan tulokassopimukselle. Sopimuksen taloudelliset yksityiskohdat eivät ole tiedossa.

Ignatjewin tietä NHL:ään voi pitää jonkinlaisena tuhkimotarinana, sillä hän ei ole pelannut ainuttakaan juniorimaaottelua. Hänet valittiin aikanaan Pohjola-leirille, joka on ensimmäinen valtakunnallinen liiton järjestämä leiri, johon kootaan koko maasta ikäluokan parhaat pelaajat ja josta valitaan myös ensimmäinen maajoukkue.

Helsingissä syntynyt, mutta Kiekko-Vantaata kasvattajaseuranaan pitävä Ignatjew ehti junioreissa pelata Kiekko-Vantaan, silloisen Bluesin, Jokerien ja TPS:n juniorijoukkueissa.

Mestistä hän on pelannut KeuPan, Kiekko-Vantaan, Kiekko-Espoon ja SaPKon riveissä. SM-liigassa hän on pelannut viisi ottelua Jukurien maalilla.

Ennen tätä kautta hänen suurimmat saavutukset olivat kaksi Mestiksen mestaruutta sekä viimevuotinen valinta Mestiksen tähdistökentälliseen.

Ignatjewin siirto hyödyttää rahallisesti myös ainakin Kiekko-Espoota ja Jukureita, jotka Moran lisäksi saavat kasvattajakorvauksia NHL:ltä.

Nuori maalivahti marssi maanantaiaamuna tuore NHL-sopimus taskussaan Santahaminaan aloittaakseen varusmiespalveluksensa.

Source Link is.fi