Banner Before Header

Täyskäännös: Venäläiset pääsevät NHL-kauden avausotteluun

San Jose Sharksin ja Nashville Predatorsin venäläispelaajat saavat matkustaa NHL-kauden avaukseen Tshekin Prahaan, kertoo uutistoimisto AP.

Tshekin ulkoministeriö ilmoitti viime viikolla NHL:lle, ettei se aio myöntää venäläisille pelaajille viisumeja. Nyt se on kuitenkin luopunut aikeistaan, NHL:n varakomissaari Bill Daly vahvisti AP:lle.

AP ei tavoittanut Tshekin ulkoministeriötä kommentoimaan asiaa.

Tshekki oli yksi ensimmäisistä Euroopan unionin maista, jotka lakkasivat myöntämästä viisumeita venäläisille maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Poliittisesti aktiivinen NHL-legenda Domink Hasek väitti twiitissään, että NHL päätti olla kunnioittamatta Tshekin ulkoministeriön kantaa ja hankki venäläisille pelaajille viisumit toisen EU-maan kautta.

Hasekin väitteitä ei ole vahvistettu.

San Jose ja Nashville avaavat NHL-kauden tuplaotteluilla 7.–8. lokakuuta Prahan O2-areenassa.

Nashvillessa pelaa yksi venäläinen, Jakov Trenin. San Josea edustaa Aleksandr Barbanov ja tryout-sopimuksella joukkueen kanssa harjoitellut Jevgeni Svetshnikov.

NHL:n Global Series rantautuu Suomeen 4. ja 5. marraskuuta. Tampereen Nokia-areenassa kohtaavat Columbus Blue Jackets ja hallitseva Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanche.

Juttua päivitetty 30. syyskuuta kello 12.41. Lisätty Dominik Hasekin twiitti.

Source Link is.fi