Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_83be7d4bca1e5f15927f434a8977c7e8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Teemu Selänne kertoo nyt kaiken: Näin syntyi ja tuhoutui unelma Jokereista – ”Mikään ei kestä päivänvaloa” – Uutisalue

Teemu Selänne kertoo nyt kaiken: Näin syntyi ja tuhoutui unelma Jokereista – ”Mikään ei kestä päivänvaloa”

Jokerien liigapaluusta haaveillut entinen kiekkotähti tuntee olonsa huijatuksi, petetyksi ja loukatuksi. Nyt hän kantaa syvää huolta Jokerien tulevaisuudesta, kun SM-liiga sulki joukkueelta oven ainakin toistaiseksi.

Teemu Selänne loisti kilpaa auringon kanssa 2. heinäkuuta Kalastajatorpalla. Pelattiin legendaarista NHL-tähtien tennisturnausta Bermuda-kannua, mutta voitontahtoista Selännettä ei tällä kertaa niin paljon kiinnostanut oma pelisuorituksensa.

Teemu Selänne paljasti Bermuda-tenniksessä 2. heinäkuuta, että hänen tiiminsä on hyvin lähellä päästä viemään Jokerit SM-liigaan. Kuva: Lassi Rinne

Ylpeyttä äänessään hän vahvisti pitkään huhutun asian: KHL:ssä vuodesta 2014 tarponeen Jokerien paluusuunnitelman ja roolinsa siinä.

– Se näyttää hyvältä. Meiltä on ihan lähiviikkoina tulossa virallista tietoa. Se on viittä vaille paketissa, hän jatkoi.

Ei ollut. Sen jälkeen Jokerien kohutussa paluuhankkeessa on tapahtunut käänteitä, joiden perässä on mahdoton pysyä.

SM-liiga löi likaisia piirteitä saaneen hankkeen ainakin vuodeksi jäihin tiedottamalla torstaina kello 11, ettei se edes ota vastaan hakemuksia tänä syksynä.

Näin sen enempää Jokerit kuin mikään muukaan seura ei voi liittyä SM-liigaan kaudeksi 2023-24, kuten alun perin oli suunniteltu vaan aikaisintaan 2024.

Lue lisää: Teemu Selänne raivostui – löysi yhden syyllisen Jokerien farssiin: ”Suomeksi sanottuna täyttä paskaa”

Lue lisää: Jokereilla ei asiaa SM-liigaan vuoden päästä – liiga löikin oven kiinni

Selänteen hymy on sittemmin hyytynyt.

Ensin hän tunsi olonsa petetyksi, loukatuksi ja vihaiseksi.

Nyt hän on järkyttynyt.

– Pahin mahdollinen skenaario toteutui, Selänne puuskahtaa.

– Jokerien paluu siirtyy nyt ainakin vuodella, ja se on täydellinen katastrofi. Tämä oli pahin asia, jota pelkäsimme, kun tämä homma alkoi vääntyä likaiseksi kulisseissa.

Jokerit pelasi KHL:ssä syksystä 2014. KHL-taival päättyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Jo kaksi viikkoa sitten Selänteen ja hänen ympärilleen rakentuneen Naurava Narri Oy:n haave liigapaikasta tyrmättiin, kun Jokerien nimen ja logon omistava junioriorganisaatio Jokerit ry katkaisi neuvottelut.

– Edelleen suurin mysteeri meille on, että miksi ry halusi toimia niin, Kaliforniaan palannut Selänne huokaa.

– Vastaus tähän olisi oikeastaan avain kaikkeen.

Selänteen vahvan käsityksen mukaan tavaramerkkioikeuden omistava ry olisi voinut irtisanoa sopimuksen Jari Kurrin Jokerit Hockey Club oy:n kanssa jo sillä perusteella, että Jokerien pelit KHL:ssä päättyivät Venäjän 24. helmikuuta aloittaman julman tuhoamissodan takia.

Erilaisiakin näkemyksiä on. Tunnettu urheiluoikeuden asiantuntija, juristi Olli Rauste, on sitä mieltä, ettei ry olisi voinut irtisanoa sopimusta.

Lue lisää: Jari Kurrin vaatimus tuhosi Teemu Selänteen haaveen Jokerien omistuksesta – näin kohuratkaisua kommentoi huippujuristi

– Kun ylipäätään aloimme keskustella ry:n kanssa, niin ry, siis nimenomaan ry, sanoi meille, että sopimus on purettavissa yhdellä puhelinsoitolla. Kriteerejä oli ainakin kaksi: ettei lisenssinhaltijalla ole ammattilaisjoukkuetta ja ettei sillä ole hallia, Selänne sanoo.

Hartwall-areena oli Jokerien koti yli 20 vuotta. Nyt legendaarinen maamerkki seisoo Pasilassa tyhjänä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Selänne ja kumppanit keskustelivat matkan varrella aktiivisesti SM-liigan kanssa. Neuvotteluissa muodostui käsitys, etteivät liigan ovet aukeaisi, jos uusi tiimi ostaisi Kurrin liiketoiminnan.

– Sanoimme koko ajan ry:lle ja Kurrille, että jos liigahanketta ei tehdä avoimesti, rehellisesti ja liigan ohjeita noudattaen, koko hanke voi vaarantua.

Selänteen tiimi ymmärsi, että varmin tapa yrittää pääsyä liigaan olisi tehdä se täysin puhtaalta pöydältä.

– Liigan ehto oli, että kaikki siteen KHL-Jokereihin on katkaistava.

SM-liiga on myös itse tiedottanut julkisuuteen periaatepäätöksestään.

Sittemmin myös ry on ilmoittanut olevansa osakkaana uudessa yhtiössä, joka puuhaa Jokerien paluuta, mutta yhtiön taustoja ei ole kerrottu eivätkä kaupparekisteritiedot ainakaan vielä paljasta kuin mahdollisten bulvaanien nimiä.

Hankkeen ympärillä on salailun ja peittelyn verho, mutta verhon takaa virnistelevät Jokerien entisen pääomistajan, seuran surulliselle KHL-matkalle saattaneen Harry Harkimon ja tämän pojan Joelin kasvo.

Kun Harry (vas.) ja Joel Harkimon nimet nousivat savuverhon takaa esiin, päätti SM-liiga torpata Jokerien paluuhankkeen tällä erää. Kuva: Tuomas Selänne

Harkimot ovat kiistäneet roolinsa hankkeen taustalla, mutta juuri Joel lähestyi viikko sitten Nauravaa Narria ja toivoi yhteistyötä ja esiintyi Kurrin liiketoiminnan uutena omistajana.

Jolle on kiva jätkä, ja harmittaa hänen puolestaan. Hän taisi ostaa sian säkissä, Selänne toteaa.

– Olen täysin tyrmistynyt siitä, että ry:n suostuu maskiksi todellisten toimijoiden eteen. Ry on tässä vain sympatiakortti. Jos olisin ry:n jäsen vaatisin hallitukselta selityksiä tai eroa. Nythän ry vaarantaa koko seuran tulevaisuuden, Selänne puuskahtaa.

– Suhmuroinnista koituva mainehaitta on ilmeinen ja nyt kun paluu viivästyy ainakin vuodella, niin myös junioriorganisaatio on vaarassa.

Lue lisää: Kommentti: Harry Harkimon ja Jari Kurrin haamut tuhosivat Jokerien paluuhaaveen – tästä SM-liigan shokkipäätöksessä on kyse

Selänne korostaa, että hänen tiiminsä on tehnyt kuukausien pohjatyön ajatuksella, että Jokerit pitää pelastaa.

Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström ei ole vastannut haastattelupyyntöihin. Sen sijaan ry kertoi oman kantansa tiedotteessa torstaina.

Ry kertoi saaneensa liigahankkeeseen kaksi sopimusehdotusta, toisen Nauravat Narrit Oy:ltä ja toisen mysteeritaholta. Mysteeritahon taustalta kuultaa vahvasti Harkimon nimi, ja se on yksi syistä, miksi SM-liiga vihelsi pelin poikki. Harry Harkimo ei ole missään olosuhteissa tervetullut liigan osakkaaksi.

Ry valitsi omien sanojensa mukaan ”selkeästi paremman” ehdotuksen ja listasi kolme syytä päätökseensä.

Ensimmäisenä oli, että uusi rahoittaja omistaisi myös Helsinki-hallin, toisekseen ry:n mukaan toinen ehdotus oli taloudellisesti parempi ja takaa junioritoiminnan kehittämisen ja kolmanneksi ry:n mukaan yhdistys saisi paremman mahdollisuuden olla mukana uuden yhtiön toiminnasta.

SELÄNNE sanoo olleensa täysin pöyristynyt tiedotteen luettuaan.

– Suomeksi sanottuna sehän on ihan täyttä paskaa. Jokainen tajuaa, että esimerkiksi areenan tuominen tähän yhteyteen on pelkkää haihattelua, koska kukaan ei tiedä, miten ja milloin areenan voi pakotesääntöjen puitteissa edes ostaa, Selänne sanoo.

– Ja tämä toinen kohta… tämä on ihan puuta heinää. Mun ehdotukseni ry:lle on, että perutaan salassapitosopimukset, lyödään kummankin sopimustarjoukset ja ehdotukset selkeästi julki kaikkine taustoineen ja antaa kansan katsoa, kumman tarjous oli parempi, Selänne sanoo.

– Tiedän aika tarkkaan, mitä muut isot liigaseurat maksavat junioritoiminnalle, ja niihin verrattuna meidän tarjous oli todella, todella avokätinen. Se varmasti kestää kilpailun minkä tahansa tarjouksen kanssa, Selänne väittää.

Selänne ei ota kantaa vahvoihin huhuihin, että Joelin takana vaikuttaisi isä Harry.

IS:n tietojen mukaan Harkimo on soittanut useita kertoja liigaan lisenssiin liittyvissä asioissa.

– No, se on spekulointia, mutta onhan tämä kieltämättä tehty hieman harkimolaiseen tapaan: ensin ammutaan ja sitten tutkitaan vahingot, hän naurahtaa.

Onhan tämä kieltämättä tehty hieman harkimolaiseen tapaan: ensin ammutaan ja sitten tutkitaan vahingot.

Selänne on erityisen pettynyt siihen, millaiseksi asetelma muuttui, kun hänen ryhmänsä oli työnnetty syrjään.

– Me teimme kuukausien ajan joka päivä valmisteluita niin, että kaikki menisi viimeisen päälle by the book. Ja teimme, kuten meitä liigan puolelta neuvottiin. Mehän olisimme voineet tehdä liiketoimintakaupan Kurrin kanssa jo kuukausia sitten, mutta emme voineet sen perusteella, mitä liigasta oli sanottu, Selänne kertaa.

– Ja tätä me sanoimme Kurrille ja ry:lle koko ajan: että jos teemme liiketoimintakaupan, lisenssin saaminen vaarantuu merkittävästi. Mutta ry halusi ehdottomasti, että Kurri päättää uudet omistajat ja ehdot.

Jari Kurri onnistui mitä ilmeisemmin myymään liiketoimintansa eteenpäin ja pääsi kuin pääsikin taloudellisesti kuivin jaloin eroon pahasti ryvettyneestä KHL-Jokereista. Kuva: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA

Selänne korostaa, että hänen ja Keijo Säilynojan sekä mukaan kerätyn sijoittajaporukan motiivina oli Jokerien ja etenkin Jokerien junioripolun pelastaminen.

– En ollut aikoihin ollut niin innoissani mistään. Olimme suunnitelleet junioreille maalinteko-, maalivahti-, taito- ja puolustaja-akatemiat ja meillä oli selkeä tavoite nostaa joka vuosi ainakin kaksi omaa junioria liigaan.

– Esittelimme suunnitelman ry:lle, se oli kahden tunnin esitys, jonka jälkeen he olivat, että mahtava homma, eiköhän tämä ole selvä. Seuraavaksi meille kerrottiin, että neuvottelut on käytävä Jarin kanssa. Jotain aivan käsittämätöntä tapahtui siinä välissä.

Lue lisää: Yllättäviä käänteitä Jokereissa: Joel Harkimo esiintyi omistajana ja halusi Teemu Selänteen kumppanikseen

Lue lisää: Teemu Selänne jyrättiin syrjään Jokerien taustalta – IS:n tiedot: Harry Harkimo toisen sijoittajaryhmän taustalla

Selänne nostaa esiin konkreettisen esimerkin suunnitelmista.

– Nuorten MM-kisoissa oli vastikään kuusi pelaajaa, jotka ovat aloittaneet Jokerien luistelukoulussa, mutta siirtyneet sittemmin muualle. On seurahistorian nolointa, että omille junioreille ei ole polkua pääsarjaan.

– Olen todella huolissani siitä, uskaltavatko lahjakkaat nuoret edes siirtyä pienemmistä seuroista Jokerien junioreihin tällaisen saippuaoopperan takia.

Jokerien logon ja nimenkäyttöoikeuden omistava ry käyttää suurinta valtaa Jokerien tulevaisuuden suunnittelussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Raha näyttelee isoa roolia liigajoukkueen rakentamisessa. Pelkkä liigaosake maksaa eri arvioiden mukaan jo yli kolme miljoonaa, mutta sitä voi maksaa tv-rahalla vuosien ajan. Naurava Narri oli IS:n tietojen mukaan hankkinut jo alkuun kolmen miljoonan starttirahan.

Kuten ry kertoi, se vie nyt hanketta eteenpäin tahon kanssa, joka on kiinnostunut nimenomaan areenasta, joka seisoo sodan ja pakotteiden takia tyhjillään Pasilassa.

– Me emme koskaan lähteneet – eikä kukaan järkevä lähde – kiekkobisnekseen rahan takia. Korkeintaan ajattelimme, että joskus voisi saada jonkun osingon, mutta omiaan ei varmaan saa koskaan.

– Halli voi olla bisnes, mutta meille tärkeintä oli pelastaa Jokerit.

Myös ry:n rooli on muuttunut huomattavasti siitä, kun Naurava Narri neuvotteli sen kanssa. Silloin IS:n tietojen mukaan ry ei halunnut liigayhtiön osakkaaksi suurin surminkaan. Nyt se on uuden mysteeriyhtiön osakas.

– Ry on suostunut maskiksi jollekin salaiselle hankkeelle ja sillä pelataan sympatiakorttia. Eihän tämä ole millään tavalla läpinäkyvä tai uskottavaa. Hanketta viedään juuri päinvastoin kuin halusimme, salaillen ja suhmuroiden.

Selänne sanoo kokeneensa valtavan nöyryytyksen, kun ry katkaisi kaksi viikkoa sitten neuvottelut eikä vastannut enää edes yhteydenottoihin.

– Se oli loukkaus, varsinkin se tapa. Mutta nyt, kun liiga joutui viheltämään pelin poikki, minkä oikein hyvin ymmärrän, suurin huoleni on seuran tulevaisuus, Selänne huokaa.

– Mun viesti ry:n hallitukselle on, että te olette mokanneet pahimman kerran ja teidän pitäisi erota. Mikään tässä puuhassa ei kestä päivänvaloa ja te olette vaarantaneet koko seuran tulevaisuuden vain siksi, että joku pääsisi tekemään bisnestä.

Sitten Selänne miettii hetken paria viime viikkoa, jonka aikana suuri unelma kaatui. On aika hengähtää hektisten kuukausien jälkeen.

– Meidän elämämme ei tästä muutu. Lähdimme mukaan vilpittömästi vain auttamaan Jokereita. Valitettavasti pelkään, että monien muiden elämä sen sijaan muuttuu. Olen syvästi pahoillani Jokerit-perheen puolesta, että tämä meni näin.

Lue lisää: Kommentti: Tämän takia Teemu Selänne vetäytyi Jokereista – viime hetkellä tapahtui odottamaton käänne

Lue lisää: Sisäpiiripaljastus: Näin paljon rahaa Jari Kurri haluaa Jokereista

Lue lisää: IS näki viestivaihtoa Selänteen ryhmän ja Jokerien välillä – kuka valehtelee julkisuuteen?

Lue lisää: Jokerien fanipomo järkyttyi SM-liigan tylystä ratkaisusta – latasi täys­laidallisen päättäjien suuntaan

Jokerit-saagan vaiheet

22.2. Venäjän presidentti Vladimir Putin tunnustaa Itä-Ukrainan separatistialueiden itsenäisyyden ja määrää alueelle sotajoukkojaan. Jokerien faniyhdistys vaatii seuraa jättämään KHL:n. Pääomistaja Jari Kurrin mielestä Jokerit ei ole ”oikea taho linjaamaan näkemyksiään” seuran KHL-jatkosta.

24.2. Venäjä hyökkää Ukrainaan. Aamulla Jokerien johto vaikenee seuran KHL-jatkosta, spekulaatiot seuran paluusta SM-liigaan alkavat. Barona ja muutamat muut yritykset katkaisevat sponsorisiteensä Jokereihin.

25.2. Hartwall Oy miettii yhteistyön päättämistä nimeään kantavalla Pasilan areenalla. Jääkiekkoliitto ilmoittaa poistavansa Leijona-paidat Hartwall-areenan katosta.

Jokerit ilmoittaa jättävänsä KHL-kauden 2021–2022 kesken. KHL:n televisiointi Suomessa päättyy. Jokeri-pelaaja Jesse Joensuu kommentoi Ylellä: ”Se Jokerit, minkä olemme tunteneet, se loppuu”.

27.2. Kärpät ilmoittaa palkanneensa Jokerien päävalmentajan Lauri Marjamäen.

28.2. SM-liigassa alkaa mielenkiintoinen siirtorumba. Jokerien pelaajia siirtyy eri liigaseuroihin. Jokerit Hockey Club Oy:n johto vaikenee visusti seuran tulevaisuudesta.

2.3. Hartwall poistattaa nimikylttinsä Pasilan areenasta. Iso joukko tapahtumajärjestäjiä on jo perunut tapahtumansa areenassa, josta aletaan käyttää nimeä Helsinki-halli. Kurrin vaikeneminen puhuttaa.

7.3. IS uutisoi, että Venäjän presidentin lähipiiriläisten Gennadi Timtshenkon ja Roman Rotenbergin omistuksessa olevaa entistä Hartwall-areenaa uhkaa pitkäkestoinen autioituminen. Lähes kaikki areenaan varatut tapahtumat on peruttu.

21.3. Jokerit ilmoittaa lähtevänsä KHL:stä pysyvästi.

24.3. Jokerien tavaramerkin omistavan Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström tukee IS:n haastattelussa voimakkaasti Kurria. Borgström uskoo, että Jokerit nähdään SM-liigassa tulevaisuudessa.

25.3. IS uutisoi salaisesta suunnitelmasta, jonka mukaan kiekkolegenda Teemu Selänne adjutantteineen ottaisi Jokerit haltuunsa ja pelastaisi samalla Kurrin yhtiön kurimukselta.

5.4. Kurri ilmoittaa vetäytyvänsä kaikista luottamustoimistaan KHL:ssä. Hän istui pitkään Putinin masinoiman KHL:n johtokunnassa.

14.4. Jokerit Hockey Club tiedottaa, että Kurri on ostanut koko yhtiön osakekannan itselleen. Vuosina 2019–2022 Kurri omisti yhtiöstä virallisesti 60 ja venäläisoligarkki Vladimir Potaninin bisnesrälssiin kuuluva Norilsk Nickel Harjavalta Oy 40 prosenttia. Käytännössä Jokerit oli alati venäläisoligarkkien päätäntävallassa.

15.4. IS arvioi, että Kurrin yksinvalta Jokereissa tulee kestämään vain hetken. Tiedossa on jo, ettei suurin osa SM-liigaseuroista näe jäsenenään seuraa, jossa Kurrilla olisi jonkinlainen rooli.

20.4. Jokerit Hockey Club Oy tiedottaa virallisesti aikeistaan palata SM-liigaan kaudeksi 2023–2024.

24.4. Selänne kertoo Valavuori Live -ohjelmassa olevansa mukana ryhmässä, joka yrittää saada Jokerit haltuunsa. Selänteen mukaan nyt on aika ”lopettaa venäläisten kanssa pelleily”. Samassa yhteydessä Selänne puolustaa tiukasti Kurria, eikä sulje pois yhteistyön mahdollisuutta tämän kanssa.

4.5. IS kertoo Jokerit Hockey Club Oy:n lomauttaneen henkilöstönsä vähintään kolmeksi kuukaudeksi. Selviää, että Jokereille liigapaikkaa hakeva ryhmä näkee ensisijaiseksi pelipaikakseen Helsingin jäähallin.

26.5. IS kertoo kulisseissa tapahtuneesta käänteestä, jonka mukaan Timtshenko on antanut juristiarmeijalleen luvan aloittaa entisen Hartwall-areenan myyntivalmistelut. Viranomaisluvan saaminen kaupankäyntiin ei ole mikään itsestäänselvyys.

2.7. Selänne paljastaa Bermuda-tennisturnauksen yhteydessä lähtevänsä Jokerien omistajaksi. Hänen taustalleen kerätty muu ryhmä pysyy kuitenkin mysteerinä.

13.7. SM-liiga Oy iskee kovan vaateen Jokereille: liigapaikkaa voi irrota vain taustayhtiölle, jolla ei ole minkäänlaisia kytköksiä Jokerien aiempaan KHL-projektiin.

15.7. Jokerien toimitusjohtaja Sami Kauhanen siirtyy Jääkiekkoliiton toimitusjohtajaksi.

18.8. Selänteen ympärille kasatun Naurava Narri Oy:n kokoonpano selviää. Mukana ovat myös mm. ex-kiekkotähti Keijo Säilynoja sekä Selänteen asianhoitaja Ari Lehto.

21.8. Kulisseissa tapahtuu shokkikäänne. Selänne ryhmineen ei yllättäen kelvannutkaan yhteistyökumppaniksi Helsingin Jokerit ry:lle, joka nyt yrittää auttaa Kurria saamaan omansa pois Jokerit Hockey Clubista. IS skuuppaa, että ry on ollut yhteydessä toiseen ryhmään, jonka taustapiruihin epäillään kuuluvan Hartwall-areenan 2013 venäläisille myynyt Harry Harkimo. Tämä kiistää olevansa mukana Jokerien liigaprojektissa. IS selvittää Selänteen vetäytymisen syyt.

22.8. Helsingin Jokerit ry tiedottaa, että tavaramerkin lisenssioikeuksista on neuvoteltava Kurrin kanssa, koska ne sen mukaan kuuluvat yhä kiekkolegendan yhtiölle. Asiasta liikkuu myös tietoa, jonka mukaan ry olisi voinut irtisanoa lisenssisopimuksen Kurrin yhtiön kanssa heti seuran KHL-taipaleen päätyttyä. IS uutisoi, että Kurri haluaa tavaramerkin oikeuksista noin 500 000 euroa.

24.8. IS uutisoi Joel Harkimon esiintyneen kulisseissa Jokerien omistajana ja kaupanneen seuran tavaramerkin oikeuksia Selänteen ryhmittymälle. Selänteen leiri kieltäytyy. Joel Harkimo kiistää olevansa lähdössä Jokerien keulahahmoksi ja ostaneensa Kurrin yhtiön liiketoiminnan. Jokerit ry tiedottaa, että se on lähtenyt osaomistajaksi uuteen yhtiöön, joka hakee Jokereille liigapaikkaa. Ry tiedottaa, ettei Harry Harkimolla ja Kurrilla ole mitään roolia hankkeessa. Uusi taustayhtiö pysyy mysteerinä.

25.8. Kurri tilittää HS:ssä vaikeista ajoistaan Jokerien omistajana.

29.8. Selänne avautuu HS:ssä sanoen esimerkiksi, että ”Jarille jäi paska käteen”. Kaksikon välit ovat tulehtuneet pahasti.

30.8. Jokerien U20-joukkue siirtyy uusiin käsiin Jokerit Hockey Club Oy:ltä. IS kertoo areenaneuvotteluiden nytkähtäneen eteenpäin myös viranomaistaholla.

MTV paljastaa, että Jokereille liigapaikkaa hakee yhtiö nimeltä Ahold VII Oy, joka muuttaa nimensä myöhemmin Team Jokerit Oy:ksi. Selviää, että Leif Itäinen on yhtiön suurvaikuttajia, mutta muutoin Jokerien tuleva taustaporukka pysyy mysteerinä. Iltalehden mukaan kaikki Jokerien työntekijät on siirretty tähän uuteen yhtiöön. Päävalmentaja Pennanen ei tiedä palkanmaksajaansa.

1.9. Leif Itäinen viestittää aikaisin aamulla IS:lle, ettei voi kommentoida Jokereihin liittyviä asioita. Hän lupaa auttaa tietopyynnön tehnyttä IS:ää saamaan Ahold VII Oy:n osakasluettelon. Lain mukaan se on toimitettava pyydettäessä nähtäväksi.

Kello 11 SM-liiga Oy tiedottaa yllättäen, ettei se käsittele Jokerien – eikä minkään muunkaan seuran – liigalisenssihakemuksia kaudelle 2023–2024. IS selvittää saagan loppuhuipennuksen taustat. Jokerien liigaprojektin jatko jää suureksi mysteeriksi. Selänne vaatii ry:n hallituksen eroa.

Source Link is.fi