Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_013a5f5a015dd1a0b325aef3d1eb8797, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Teemu Selänne raivostui – löysi yhden syyllisen Jokerien farssiin: ”Suomeksi sanottuna täyttä paskaa” – Uutisalue

Teemu Selänne raivostui – löysi yhden syyllisen Jokerien farssiin: ”Suomeksi sanottuna täyttä paskaa”

Teemu Selänne on raivoissaan.

Ei enää edes siksi, että hänen ympärilleen kerätty Naurava Narri Oy menetti mahdollisuuden tavoitella Jokerien liigapaikkaa jo pari viikkoa sitten.

Vaan siksi, että torstaina Jokerien likaisen paluusaagan päälle putosi painava leka, kun SM-liiga ilmoitti, että se jäädyttää liigalisenssiprosessin.

– Pahin mahdollinen skenaario toteutui, Selänne puuskahtaa.

– Jokerien paluu siirtyy nyt ainakin vuodella, ja se on täydellinen katastrofi. Tämä oli pahin asia, jota pelkäsimme, kun tämä homma alkoi vääntyä likaiseksi kulisseissa.

Jokerit, tai mikä tahansa muu uusi taho, voi tavoitella liigapaikkaa aikaisintaan ensi syksynä kaudelle 2024–25 .

Lisäksi liiga edellyttää jatkossa, että pääsarjaan mennään Mestiksen kautta.

Lue lisää: Jokereilla ei asiaa SM-liigaan vuoden päästä – liiga löikin oven kiinni

Jokerit olisi päässyt tänä syksynä lisenssiprosessiin ohituskaistaa, mutta kulissipeli meni niin salamyhkäiseksi, että liiga sulki ovensa.

– Tämä on pelkästään ry:n syy. Sen touhu on ollut niin munatonta ja vastuutonta, Selänne päästelee.

Jokerit ry omistaa seuran tuotemerkin, jota eteenpäin vuokraamalla se rahoittaa junioripuolen toimintaa. Tavaramerkkisopimuksen omisti viime viikkoon saakka Jari Kurrin KHL-Jokerit. Ry edellytti, että uuden toimijan on neuvoteltava nimenomaan Kurrin kanssa.

Siihen Selänteen ryhmä ei halunnut ryhtyä, joten väliin ui Joel Harkimo, joka nyt on etsinyt itselleen kumppania Kurrin liiketoiminnan jatkajana.

Jari Kurrin rooli Jokereissa on ollut merkittävä.

– Meille oli sanottu moneen kertaan matkan varrella, että Kurrin liiketoiminnan jatkaminen ei katkaise siteitä KHL:ään, mikä on ollut liigan ehdoton edellytys.

Lue lisää: Kommentti: Harry Harkimon ja Jari Kurrin haamut tuhosivat Jokerien paluuhaaveen – tästä SM-liigan shokkipäätöksessä on kyse

– Sanoimme koko ajan ry:lle, että jos emme noudata liigan neuvoja, saatetaan joutua juuri tähän tilanteeseen. Nyt seura on ajettu kriisiin, ja tämä suhmurointi on sen brändille todella haitallista, Selänne jyrisee.

Jokerit ry julkaisi torstaina pitkän tiedotteen, jossa se vihdoin avasi omaa näkemystään asioiden kulusta.

Ry kertoi saaneensa liigahankkeeseen kaksi sopimusehdotusta, toisen Nauravat Narrit Oy:ltä ja toisen mysteeritaholta. Se valitsi jälkimmäisen, omien sanojensa mukaan ”selkeästi paremman” ja listasi kolme syytä päätökseensä:

1) Hankkeeseen kuuluu tärkeänä osana se, että tuleva päärahoittaja olisi myös Helsinki-hallin uusi omistaja.

2) Sopimusehdotus on taloudellisesti huomattavasti parempi, mikä turvaisi junioritoiminnan paremman kehittämisen, junioripuolen henkilöstön työpaikat sekä muun henkilöstön jatkamismahdollisuuden.

3) Ry saisi merkittävästi paremman mahdollisuuden kontrolloida tulevaa toimintaa ja kehitystä olemalla samalla itse aktiivisesti mukana kyseisessä yhtiössä.

Selänne sanoo olleensa täysin pöyristynyt tiedotteen luettuaan.

– Suomeksi sanottuna sehän on ihan täyttä paskaa. Jokainen tajuaa, että esimerkiksi areenan tuominen tähän yhteyteen on pelkkää haihattelua, koska kukaan ei tiedä, miten ja milloin areenan voi pakotesääntöjen puitteissa edes ostaa, Selänne sanoo.

– Ja tämä toinen kohta… tämä on ihan puuta heinää. Mun ehdotukseni ry:lle onkin, että perutaan NDA:t (salassapitosopimukset), lyödään kummankin sopimustarjoukset ja ehdotukset selkeästi julki kaikkine taustoineen ja antaa kansan katsoa, kumman tarjous oli parempi, Selänne sanoo.

– Tiedän aika tarkkaan, mitä muut isot liigaseurat maksavat junioritoiminnalle, ja niihin verrattuna meidän tarjous oli todella, todella avokätinen. Se varmasti kestää kilpailun minkä tahansa tarjouksen kanssa, Selänne väittää.

Ehdotukseni ry:lle onkin, että perutaan salassapitosopimukset, lyödään kummankin sopimustarjoukset selkeästi julki kaikkine taustoineen ja antaa kansan katsoa, kumman tarjous oli parempi.

– Mun viesti ry:n hallitukselle on, että erotkaa tai teidät erotetaan. Jäsenistön pitäisikin panna hallitus vaihtoon. Mikään tässä puuhassa ei kestä päivänvaloa ja te olette vaarantaneet koko seuran tulevaisuuden vain siksi, että joku pääsisi tekemään bisnestä.

Source Link is.fi