Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3428f99f2e777bea160c07060cbd874a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tenniksen suomalaislegenda herkistyi – nämä upeat kuvat kertovat syyn: ”Aika erilaista” – Uutisalue

Tenniksen suomalaislegenda herkistyi – nämä upeat kuvat kertovat syyn: ”Aika erilaista”

Suomen miesten tennismaajoukkue varmisti lauantaina paikkansa Davis Cupin 16 parhaan joukkoon. Suomi on hakenut jatkoturnauksen järjestämisoikeutta.

Kuva Suomen Davis Cup -ottelusta Turusta helmikuussa 2024.

Turun areenassa elettiin perjantaina ja lauantaina suomalaista tennishuumaa. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Hinni Hirvonen,

Janne Karinkanta

Suomen miesten tennismaajoukkue jatkoi lauantaina Turussa vahvoja otteitaan, kun se varmisti toista kertaa peräkkäin paikkansa Davis Cupin 16 parhaan joukossa.

Kamppailu ratkesi lauantain ensimmäisessä ottelussa, kun Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori kukistivat portugalilaisparin Nuno Borges ja Francisco Cabral erin 6–4, 7–6 (8–6).

Nelinpelivoitto vei Suomen tavoittamattomaan 3–0-johtoon, kun Ruusuvuori ja Otto Virtanen olivat voittaneet omat kaksinpelinsä perjantaina.

Harri Heliövaara tuulettaa.

Harri Heliövaaralla riitti lauantaina aihetta juhlaan. Kuva: Tomi Hänninen
Nelinpeli Harri Heliövaara ja Eemil Ruusuvuori hyppäävät mahat toisiaan vasten.

Harri Heliövaara ja Eemil Ruusuvuori tuulettivat Suomen miesten tennismaajoukkueen varmistettua paikkansa 16 parhaan joukossa Davis cupissa. Kuva: Tomi Hänninen

Suomalaisparin loistavaan tulokseen siivitti ennätysyleisö: lauantaina paikan päälle saapui 7 824 katsojaa, mikä on uusi suomalaistenniksen uusi päiväkohtainen ennätys.

Koko viikonlopun määräksi Tennisliitto kertoi niin ikään ennätykselliset 14 545 katsojaa.

Turku halli tennismaaottelussa.

Perjantaina Turussa oli 6 630 katsojaa. Kuva: Tomi Hänninen

Riemulla tapahtumia seurasi myös takavuosien tennistähti Veli Paloheimo. Parhaimmillaan maailmanlistan sijalla 48 ollut Paloheimo oli Suomen Suomen Davis Cup -joukkueessa vuosina 1986–1992.

– Se oli aika erilaista, formaattikin oli erilainen, pelattiin paras viidestä, monesti oli viiden erän otteluita. Yleisö ei löytänyt paikalle. Jos saimme tuhat ihmistä, sitä pidettiin kovana juttuna. Nyt jäähallit täyttyvät.

Veli Paloheimo hymyilee.

Veli Paloheimo riemuitsee tenniksen suosion kasvusta. Kuva: Tomi Hänninen
Veli Paloheimo Turussa Davis Cupissa 3.2.2024.

Veli Paloheimo pääsi Grand Slameissa parhaimmillaan neljännelle kierrokselle, Australian avoimissa 1990. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Paloheimo kertoo seuraavansa tennismaajoukkueen tapahtumia nykyään sivusta. Joukkueen suosion hän uskoo liittyvän pelaajiin.

– Joukkueessa on miellyttäviä persoonia. Kapteeni Jarkko Niemisestä lähtien pelaajat osaavat edustaa hyvin ja käyttäytyä fiksusti. Hyvä käytös vetoaa ihmisiin, lajilegenda uskoo.

Paloheimo uskoo Suomen vakiinnuttaneen tasonsa Davis cupin maailman parhaiden maiden joukossa – myös jatkossa.

– Eivät voitot tule vahingossa. Joukkue on nuori, vain Harri Heliövaara on yli 30-vuotias. Näyttää siltä, että jos pelaajat pysyvät terveinä, on hyviä pelivuosia vielä jäljellä.

Suomen Davis Cup -joukkue Turussa 3.2.2024.

Vasemmalta: Kapteeni Jarkko Nieminen ja pelaajat Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Eero Vasa, Harri Heliövaara sekä Patrik Niklas-Salminen. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures
Jarkko Nieminen onnittelee Harri Heliövaaraa voitosta Davis Cupissa 3.2.2024.

Jarkko Nieminen onnittelee Harri Heliövaaraa voitosta. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures
Jarkko Nieminen antaa ohjeita Harri Heliövaaralle ja Emil Ruusuvuorelle nelinpelissä Davis Cupissa Turussa 4.2.2024.

Jarkko Nieminen antaa ohjeita Harri Heliövaaralle ja Emil Ruusuvuorelle nelinpelissä. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Suomi hakenut turnauksen järjestämisoikeutta

Suomi johti maaottelua perjantain jälkeen 2–0.

Otto Virtanen kukisti omassa ottelussaan maailmanlistan sijalla 47. olevan Borgesin 6–2, 6–1 reilun tunnin kestäneessä ottelussa.

Ruusuvuori päihitti puolestaan Joao Sousan erin 6–2, 6–3.

Otto Virtanen lyö´.

Maailmanlistan sijalla 166 oleva Otto Virtanen voitti sijalla 47 olevan Nuno Borgesin selvästi, vaikka pyöräytti viime viikolla nilkkansa. Kuva: Tomi Hänninen
Emil Ruusuvuori tuulettaa.

Emil Ruusuvuori oli tyly isäntä Joao Sousaa vastaan. Kuva: Tomi Hänninen
Suomalaisfaneja kuvassa.

Myös Otto Virtanen ja Emil Ruusuvuori saivat perjantaina tuekseen äänekkään kotiyleisön. Kuva: Tomi Hänninen
Yleisöä Davis Cupissa 2.2.2024.

Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Suomen tennismaajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen oli lauantaina maaottelun ratkettua luonnollisesti riemuissaan.

– Uskomaton fiilis. Tämän kruunaa, että teimme tämän taas kotikentällä. Ehkä on unohtunut, että viime vuonna teimme tämän ensimmäistä kertaa koskaan miesten tennismaajoukkueen historiassa. Heti seuraavana vuonna uusimme sen, onhan tämä mieletön juttu, Nieminen kommentoi.

Suomenlippu katsomossa.

Suomi on hakenut Davis Cupin lopputurnauksen järjestämisoikeutta. Kuva: Tomi Hänninen
Suomalaisyleisöä Turussa Davis Cupissa 2.2.2024.

Turussa riitti Suomi-väriä ja iloisia ilmeitä. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures
Tennishuumaa Turun Davis Cupissa 3.2.2024.

Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Davis Cupin lopputurnauksen lohkovaihe pelataan syyskuussa. Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kertoi Suomen hakeneen turnauksen järjestysoikeutta.

– Olemme jättäneet hakemuksen, jota seuraavien viikkojen aikana on mahdollista muokata. Nyt alamme käärimään hihoja ja maanantaina alamme laskemaan, mitä se tapahtuma oikeasti maksaisi ja onko realistista, että sellainen pystyttäisiin Suomessa järjestämään, Purho kommentoi.

Purhon arvion mukaan tapahtuman kustannukset liikkuvat puolentoista ja kahden miljoonan euron välillä.

Neljän maan lohkot ja pelipaikat selviävät maaliskuussa. Viime vuonna Suomen tennismaajoukkue pelasi finaaliturnauksessa Kroatiassa, mistä se eteni kahdeksan parhaan maan päätösturnaukseen Malagaan. Tie tyssäsi vasta välieriin, kun Australia oli parempi otteluin 2–0.

Source Link yle.fi