Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bdaa6824af0ecca965c5b7eba23b891c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Thaimaa sai uuden pääministerin kuukausien odotuksen jälkeen – Uutisalue

Thaimaa sai uuden pääministerin kuukausien odotuksen jälkeen

Koalitio on herättänyt kritiikkiä, kun puolue on alkanut tehdä yhteistyötä entisten vihollistensa kanssa, kuten vuoden 2014 vallankaappauksen alullepanijoiden kanssa.

Thaimaan parlamentti on valinnut maan uudeksi pääministeriksi Srettha Thavisinin kolme kuukautta kestäneen poliittisen umpikujan jälkeen.

Srettha edustaa Pheu Thai -puoluetta, joka sai toiseksi eniten paikkoja toukokuun vaaleissa. Tiistain äänestyksessä hän sai kuitenkin valtaosan äänistä parlamentin ylä- ja alahuoneessa, kun Pheu Thai muodosti koalition useiden muiden puolueiden kanssa. Kiinteistöbisneksistä tunnetuksi tullutta liikemiestä ja poliitikkoa tukivat maan viimeisimmän sotilasjuntan nimittämät edustajat ja senaattorit.

Koalitio on herättänyt kritiikkiä, kun puolue on alkanut tehdä yhteistyötä entisten vihollistensa kanssa, kuten vuoden 2014 vallankaappauksen alullepanijoiden kanssa, jotka savustivat ulos Pheu Thain edellisen pääministerin.

Ex-johtaja kotiutui suoraan vankilaan

Srettha Thavisin valittiin pääministeriksi vain tunteja sen jälkeen, kun entinen pääministeri Thaksin Shinawatra palasi Thaimaahan maanpaon jälkeen ja joutui vankilaan aiempien rikostuomioidensa vuoksi.

Thaimaan korkein oikeus tuomitsi Thaksinin kahdeksaksi vuodeksi vankilaan. Viranomaiset noutivat 15 vuotta maanpaossa olleen entisen pääministerin tiistaina suoraan lentokentältä. Vankilatuomio liittyy kolmeen rikosoikeudenkäyntiin, joissa Thaksin on tuomittu poissaolevana.

Thaksin oli Thaimaan pääministerinä vuosina 2001–2006. Hänen toinen kautensa päättyi armeijan vallankaappaukseen, mutta hän ei sen jälkeenkään lopettanut Thaimaan asioiden kommentoimista ja puuttumista maan politiikkaan.

– Pyydän lupaa palata elämään Thaimaan maaperälle ja jakamaan hengitysilman thaiveljieni ja -siskojeni kanssa, Thaksin kirjoitti maanantaina viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä.

Source Link is.fi