Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_17883c1bd6720e2602d0e5584d67a79b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
The Guardian: Saksalaiset ja ranskalaiset turistit kaikkoamassa Britanniasta brexitin jälkeen – Uutisalue

The Guardian: Saksalaiset ja ranskalaiset turistit kaikkoamassa Britanniasta brexitin jälkeen

Britanniaan suuntaa yhä harvempi saksalainen tai ranskalainen matkailija. Henkilökortti ei ole enää brexitin jälkeen hyväksyttävä matkustusasiakirja.

Pariskunta katsoo Lontoon halki virtaavaa Thames-jokea, jonka takana näky Westminsterin palatsi.

Britannia on pudonnut saksalaisten ja ranskalaisten lomakohteiden kärkikymmeniköstä sijoille 14 ja 16. Kuva: Tolga Akmen / EPA

Turismi on elpymässä koronarajoitusten jälkeisessä Britanniassa.

Matkailuyrittäjien taivaalle on kuitenkin nousemassa uusi huoli. Brexit-lainsäädännön mukaan maahantulijoilta vaaditaan passi. Henkilökortti ei enää kelpaa.

The Guardian-lehti kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun), että sekä ranskalaiset että saksalaiset pysyttelevät poissa, vaikka turismi on muutoin kasvussa. Ranska ja Saksa ovat Britannian matkailuteollisuuden tärkeimpiä kohdemarkkinoita.

Jerseyltä hävisivät päiväkävijät, Oxfordshirestä patikoijat

Britannia ja erityisesti Lontoo ovat maailman suosituimpia turistikohteita. Kun pandemia hellitti, turistiryhmät ovat alkaneet palata esimerkiksi Yhdysvalloista.

Lokakuun 2021 jälkeen Britanniaan tulevien henkilökortti ei ole enää hyväksyttävä tapa todistaa henkilöllisyttään. Vajaalla puolella ranskalaisista tai saksalaisista on voimassa oleva passi.

Ranskalaiset ja saksalaiset näyttävät nyt suuntaavan muualle uuden käytännön vuoksi. Tämä on saanut toimeentulon menettämisestä huolestuneet brittiyrittäjät etsimään vaihtoehtoja turistien houkuttelemiseksi takaisin.

Esimerkiksi ranskalaismatkailijoiden suosimalla Jerseyn saarella kokeillaan miniristeilyä, jolloin henkilökortti on pätevä päiväkäynnin ajaksi.

Oxfordshiren suositulla retkeilyseudulla ranskalaisten ja saksalaisten patikoijien tekemät varaukset ovat pudonneet puoleen vuoden 2019 tasosta. Myös Britanniaan tulevien ajoneuvojen määrä on laskenut eurotunnelissa.

Koulujen luokkaretkeilijät kaikonneet

Britannia on ollut suosittu myös luokkaretkeläisten matkakohteena.

Guardian-lehden mukaan matka suuntautuu helposti muualle, jos muutamalla luokassa ei ole voimassa olevaa passia. Tuolloin reissut tehdään usein esimerkiksi Irlantiin tai Maltalle.

Nykyisin passittoman, EUn ulkopuolelta tulevan lapsen viisumi maksaa 95 puntaa. Sama koskee myös pakolaisia.

Turistiallianssin tilastojen mukaan Britanniassa vierailevien opiskelijoiden ja koululaisten määrä on laskenut 83 prosenttia brexitiä edeltävästä ajasta. Pudotus merkitsee työpaikan menetystä esimerkiksi kielikurssien opettajille.

Luokkaretkiturismin palauttaminen oli esillä myös Ranskan ja Britannian johtajien Emmanuel Macronin ja Rishi Sunakin tapaamisessa maaliskuusssa.

Saksalaisten kato on pantu merkille muun muassa Cornwallissa ja Devonissa. Alueet ovat eivät ole yleisesti Britanniaan saapuvien matkailijoiden ykköskohteita.

Source Link yle.fi