Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd4246b863934bf950967f8590314823, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Toni Keränen, 24, onnistui komeasti uransa tärkeimmässä paikassa – lähetti itsevarmat terveiset Yhdysvaltoihin – Uutisalue

Toni Keränen, 24, onnistui komeasti uransa tärkeimmässä paikassa – lähetti itsevarmat terveiset Yhdysvaltoihin

Oulu

Toni Keränen heitti sunnuntaina Oulun keihäskisassa oman ennätyksensä. Se riitti ensimmäiseen uran ensimmäiseen aikuisten arvokisapaikkaan.

Keränen oli vaivaisen pisteen päässä MM-kisojen rankingin suomasta kisalipusta. Hän ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan latasi ihan kaiken kisan ensimmäiseen heittoonsa.

– Rehellisesti sanottuna oli pakko ladata ensimmäiseen heittoon kaikki. Vähän joka paikkaa kolottaa, kun kisoja on ollut niin paljon. Sen voin sanoa, että loppukauden aikana en ainakaan kahden päivän välein ala enää heittämään, auringon kanssa kilpaa hymyillyt Keränen sanoi.

Sen koommin mitattuja tuloksia ei rivistössä näkynytkään. Keränen kirjautti viidesti ruksin, mutta uran paras kiskaisu 82,89 metriä riitti tärkeän rankingkilpailun voittoon.

– MM-kisapaikka on ollut koko ajan yhdestä kisasta kiinni. Tällä voitolla ja rankingpisteillä se huonoin kisa putoaa vielä tulosrivistöstä pois. Melkoisen pitkälle saa jenkit heittää, jos meinaavat nyt minut pudottaa, Keränen uhosi.

Vastikään 24 vuotta täyttäneelle Keräselle onnistuminen oli uran tähän mennessä kovin. Toistaiseksi hän ei ole aikuisten arvokisaedustuksia vyölleen saanut, mutta nyt tuo rekordi on hyvin todennäköisesti muuttumassa.

– Tämä oli uran tärkein paikka heittää pitkälle. Ihan mukava nähdä, että pää pitää tuollaisessakin tilanteessa. Tulokset alkavat olla sellaisia, ettei tarvitse hampaat irvessä mennä heittämään. Tietää, että siellä on potentiaalia, Keränen jatkoi.

Keräsen tuloskehitys tänä vuonna antaa orastavia viitteitä siitä, että kunto on noususuuntainen. Jo edellisessä kisassa Kuortaneella ennätys parani (82,10), mutta Raatin riuhtaisu oli uran komein. Parannettavaa silti on – ainakin miehen itsensä mielestä.

– Ennätyksen tiesin nousevan, kun fysiikka saadaan kuntoon. Nyt kun muistelee aikoja, miten huonossa kunnossa olin, kun ensimmäisen kerran 80 metrin rajan heitin.

– Nämäkään heitot eivät silti riitä. Harjoituksissa olen heittänyt useasti pidemmälle. Hyvä heitto tänään, mutta ei todellakaan täydellinen.

Limingan Niittomiehiä edustavia urheilijoita ei ihan joka vuosi nähdä yleisurheilun MM-tasolla. Vaikka Keränen virallisesti edustaakin 30 kilometrin päässä sijaitsevaa lähikunnan seuraa, heitti hän itsensä kisakoneeseen käytännössä omalla takapihallaan.

– Kävelemällä on kotoa tähän matkaa kilometri. Koska en viitsinyt kävellä keihäs kädessä stadionille, niin tulin autolla. Kiertelyä tuli sen verran, että matkaksi tuli jotain neljä kilometriä, Keränen nauroi.

Yleisesti Keränen allekirjoittaa tilanteen, jossa koko suomalainen keihäänheitto elää jälleen positiivisten tuulien alla. Uusia eturivin miehiä on noussut esiin täyttämään Tero Pitkämäen ja Antti Ruuskasen jättämää tyhjiötä.

– Kyllä se näin on. Asetelma on hyvä, kukaan ei halua hävitä tutulle kaverille. Sen voin omasta puolesta sanoa, että mitään en anna Oliverille (Helander) ilmaiseksi, Keränen totesi.

Source Link is.fi