Banner Before Header

TPS nousi tappioasemasta voittoon ja historiansa ensimmäiseen salibandyn naisten Suomen mestaruuteen

Turun Palloseura on voittanut historiansa ensimmäisen salibandyn naisten Suomen mestaruuden. TPS kampesi Porvoon Salibandyseuran vieraana 2–1-voiton F-liigan seitsemännessä ja ratkaisevassa finaalissa.

TPS voitti finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta PSS vei kolme seuraavaa kohtaamista ja vei mestaruuden katkolle. TPS venytti ratkaisun keskiviikkona Turussa seitsemänteen otteluun. Finaalisarja huipentui Porvoossa tasaiseen ja vähämaaliseen kamppailuun.

Mestaruutta puolustanut PSS otti kuskin paikan avauserässä, kun Ella Sundström ohjasi emäntien 1–0-johtomaalin yhdeksännellä minuutilla Inka Lampisen syötöstä. Maali oli Sundrömille jo kahdeksas finaalisarjassa.

Seuraavaan puoleen tuntiin ei maaleja nähty lainkaan, ja toiselle erätauolle siirryttiin porvoolaisten 1–0-johdossa. Kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun TPS:n Milla Nordlund tasoitti lukemat 1–1:een Jenna Saarion tarjoiluista.

Kun peliaikaa oli jäljellä alle kymmenen minuuttia, PSS:n Sundström sai huippupaikan lähietäisyydeltä. Noora Vuorela kuitenkin venyi hyvään torjuntaan. Seuraavssa hyökkäyksessä TPS:n Sofia Leino syötti maalin takaa Noora Rantaselle, joka sivalsi 2–1-johtomaalin.

Kyseessä on paitsi TPS:n ensimmäinen Suomen mestaruus myös sen ensimmäinen kerta SM-mitaleilla.

Ottelua seurasi Porvoossa 540 katsojaa.

Juttu päivittyy.

Lue myös:

Ruotsin salibandyn naisten Superfinaali toisinto viime vuodesta – neljä suomalaispelaajaa juhli liki 10 000 katsojan edessä

Naisten salibandymestaruus venyi seiskapeliin – Höynälä nousi TPS:n sankariksi jatkoajalla: ”Tullut kotona vähän sanomista, kun ei ole oikein osunut”

PSS on voiton päässä mestaruudesta, päävalmentaja selittää, miten joukkue on noussut suosta: ”Oli pitkä palaveri”

Source Link yle.fi