Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_df7d0c427994ff27d3ee7e2ccbac17ea, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
TPS voittamaton myös Suomen cupissa, vaihtopenkkiä kuluttanut hyökkääjä sai ratkaisijan roolin – ”Riittää, että yhdellä on pelipäivä” – Uutisalue

TPS voittamaton myös Suomen cupissa, vaihtopenkkiä kuluttanut hyökkääjä sai ratkaisijan roolin – ”Riittää, että yhdellä on pelipäivä”

TPS ei ole hävinnyt yhtään ottelua salibandyn naisten F-liigassa, eikä se vaihtanut voittavaa taktiikkaa Suomen cupin finaalissakaan. Kolminkertainen cup-voittaja SB-Pro antoi tosin turkulaisille tiukan vastuksen, mutta TPS vei loppuottelun maalein 7–4.

Katso tästä Suomen cupin finaalin maalikooste.

Anu Karttunen,

Henri Pitkänen

TPS kärsi viime vuonna Suomen cupin finaalissa jatkoaikatappion PSS:lle. Se oli valmentaja Aki Vilanderin mielestä tärkeä kokemus pelaajille. Hän ei tosin ollut täysin tyytyväinen joukkueensa peliin, vaikka voitto tulikin.

– Ei se häävi peli ollut meiltä. Toki ei mitään pois vastustajalta. Pro pelasi yksittäisen pelin hyvillä eväillä, onnistui oikeilla hetkillä ja teki meidän elämästämme vaikeaa, mutta voitot lasketaan, siinä mielessä olen tyytyväinen, Vilander totesi ottelun tauottua.

Vilander nosti yhdeksi ottelun sankariksi Anna Marttalan, joka on viime otteluissa kuluttanut lähinnä vaihtopenkkiä. Marttala viimeisteli ottelussa kaksi maalia, 2–2-tasoituksen ja 4–3-johtomaalin. Koko TPS:n kolmoskentällinen oli finaalissa pelituulella, sillä Marttalan osumien lisäksi Olivia Pietilä pääsi tuulettamaan maalia.

– On joukkueen etu, että meillä on kolme tosi loistavaa kenttää. Riittää, että yhdellä on pelipäivä, mutta yleensä meillä kaikilla kolmella on pelipäivä. Siihen voi luottaa, totesi kentän keskushyökkääjä Ella Alanko-Salminen.

Sitoutuminen tuottaa tuloksia

TPS:ssä uransa aikana useita vuosia pelannut Alanko-Salminen edusti kausilla 2014–2018 tamperelaista Classicia, minkä jälkeen hän päätti keskittyä muihin asioihin. Alanko-Salminen palasi neljän vuoden tauon jälkeen takaisin TPS:aan.

– Tuntuu ihan mielettömältä voittaa tämän joukkueen kanssa ensimmäistä kertaa jotakin, Alanko-Salminen sanoi ja myönsi, että joukkueen tekemisen taso on erilaista kuin silloin aikaisempina vuosina.

– Valmennus on enemmän ammattimaisempaa ja pelaajat ovat niin sitoutuneita kuin urheilijat voivat olla. Se tuottaa sitten tällaisia tuloksia, kun kaikki tekee sen yleisen tavoitteen eteen hommia

Maanantaina takaisin ”hihnalle”

Vilanderin mukaan voitosta voittoon kotimaisilla kentillä eteneminen on tuonut joukkueelle lisää paineita. Suomen cupin finaali oli yksittäinen iso peli, jossa oli isot panokset.

– Se on vähän kuin yrittäisi pientä kypärää laittaa päähän, eikä se vain perhana meinaa mennä! Ei se helppoa ole, mutta minusta saimme onnistumisia oikeisiin paikkoihin, Vilander sanoi ja muistutti, ettei juhlimiseen oli liiemmin aikaa.

– Maanantaina palataan hihnalle. Meillä on kaksi peliä ensi viikonloppuna ja mahdollisuus kahdella voitolla saada runkosarjan voitto. Pelaajat käy tuossa jonkun pitsan syömässä tai muuta.

Source Link yle.fi