Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0d823fac54a4731dc3f2392c7dc737ca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Trump kommentoi Navalnyin kuolemaa – ei ottanut kantaa Venäjään – Uutisalue

Trump kommentoi Navalnyin kuolemaa – ei ottanut kantaa Venäjään

Trump ei tuominnut Venäjää tunnetun oppositiopoliitikon kuoleman takia.

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump on ottanut kantaa venäläisen oppositio­poliitikon Aleksei Navalnyin kuolemaan. Trumpia on kritisoitu siitä, ettei hän ole esimerkiksi tuominnut Venäjää millään lailla.

Fox Newsin haastattelussa tiistaina Trump ei vieläkään ottanut kantaa Venäjän osallisuuteen Navalnyin kuolemassa, mutta kuvaili Navalnyita ”rohkeaksi”.

– Se on erittäin surullinen tapaus, Navalnyi oli todella rohkea kaveri. Hän meni takaisin Venäjälle, kun hän olisi voinut pysyä poissa. Ja rehellisesti sanottuna hänen olisi varmaan kannattanut pysyäkin poissa, Trump sanoi haastattelussa.

Venäjän kenties tunnetuin oppositiopoliitikko Navalnyi kuoli venäläisviranomaisten mukaan perjantaina 16. helmikuuta. Kuolinsyytä ei ole pystytty riippumattomasti tutkimaan. Muun muassa länsijohtajat ja Navalnyin leski Julija Navalnaja ovat syyttäneet Venäjän hallintoa Navalnyin murhaamisesta ja rikoksen jälkien peittämisestä.

Navalnyi kuoli vankeudessa pahamaineisessa rangaistussiirtolassa Siperiassa. Elokuussa 2020 Navalnyi myrkytettiin hermomyrkyllä. Häntä hoidettiin ensin venäläissairaalassa, mutta myöhemmin hänet siirrettiin hoitoon Saksaan. Syyskuussa 2020 Navalnyi pääsi sairaalasta ja tammikuussa 2021 hän palasi Venäjälle, jossa hänet pidätettiin. Navalnyi oli vankilassa loppuelämänsä.

Kun Trump oli presidenttinä vuodet 2017–2021, hän pikemminkin osoitti ihailuaan Venäjän presidentille Vladimir Putinille kuin arvosteli tätä.

Trump viittasi Navalnyin suuntaan myös maanantaina sosiaalisen median julkaisussaan.

– Aleksei Navalnyin äkillinen kuolema on saanut minut ymmärtämään yhä paremmin ja paremmin, mitä meidän Maassamme tapahtuu, Trump kirjoitti Truth Social-palvelussa.

Fox Newsin haastattelussa tiistaina juontaja Laura Ingraham kysyi Trumpilta, näkeekö tämä mahdollisena sitä, että Trump olisi itse tulevaisuudessa ”poliittinen vanki Yhdysvalloissa”. Ingraham viittasi lukuisiin oikeudenkäynteihin, joissa entinen presidentti on syytettynä.

– Jos menestyisin huonosti kannatusmittauksissa, kukaan ei puhuisi minusta, Trump vastasi, vihjaten jälleen, että oikeudenkäynneissä on kyse poliittisesta ajojahdista, jolla yritetään varmistaa Joe Bidenin pääsy jatkokaudelle.

Source Link is.fi