Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f470ec5d79576d8914a85beb5d57e909, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Trumpin ex-neuvonantaja Steve Bannon antautui FBI:lle Washingtonissa – Uutisalue

Trumpin ex-neuvonantaja Steve Bannon antautui FBI:lle Washingtonissa

Yhdysvalloissa ex-presidentti Donald Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon on antautunut liittovaltion keskusrikospoliisille FBI:lle. Muun muassa Reuters kertoo Bannonin saapuneen maanantaina FBI:n Washingtonin-kenttätoimistoon henkivartijoidensa saattamana.

Bannon sai perjantaina syytteen muun muassa kongressin halventamisesta, koska hän ei suostunut todistamaan kongressin komitean tutkinnassa, joka käsittelee viime loppiaisena tapahtunutta kongressitalon valtausta. Tutkijat epäilevät, että Bannonilla voi olla tietoa Trumpin ja kongressitalon vallanneiden mellakoitsijoiden mahdollisista yhteyksistä.

Bannon on ensimmäinen henkilö, jota vastaan on nostettu rikossyytteet kongressin komitean tutkinnassa. Oikeusministeriön mukaan kongressin halventamisesta voi saada enimmillään yhden vuoden vankeustuomion sekä 1 000 dollarin sakon.

Lue lisää: Trumpin entinen päästrategi syytteeseen oikeuden halventamisesta

Kaikkiaan yli 30 Trumpin lähipiiriläistä on määrätty todistamaan komitean edessä kongressitalon valtaukseen liittyen. Mellakassa joukko Trumpin kannattajia pyrki tuloksetta estämään kongressia vahvistamasta presidentti Joe Bidenin vaalivoittoa.

– Me kaadamme Bidenin hallinnon, Bannon sanoi toimittajille Reutersin mukaan FBI:n kenttätoimistolle saapuessaan.

Trump on neuvonut entisiä liittolaisiaan pidättäytymään yhteistyöstä komitean kanssa tutkinnassa, jonka kohteena on hänen toimensa kongressitalon valtauksen yhteydessä. Tutkijat puolestaan toivovat, että Bannonia vastaan nostetut syytteet motivoivat myös muista vastahakoisia todistajia antamaan omat lausuntonsa.

Äärioikeistoyhteyksistään tunnettua Steve Bannonia pidetään Trumpin vuoden 2016 vaalivoiton arkkitehtina. Hän toimi valkoisen talon päästrategina ja oli osa Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvostoa, kunnes Trump erotti hänet tehtävistään elokuussa 2017.

Source Link is.fi