Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f7d34a4424e3c4d45ddd48eb06094177, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Turkki pidätti ryhmän, jonka se epäilee suunnitelleen iskuja ainakin Ruotsin suurlähetystöön – Uutisalue

Turkki pidätti ryhmän, jonka se epäilee suunnitelleen iskuja ainakin Ruotsin suurlähetystöön

Turkkilaisen uutistoimiston mukaan iskuja oli tarkoitus tehdä ainakin Ruotsin ja Alankomaiden suurlähetystöihin Istanbulissa.

Äärioikeistolaisen Rasmus Paludanin Koraanin-poltto on suututtanut monia muslimeita ympäri maailmaa. Kuvassa aktivistit polttivat Ruotsin lippua Pakistanissa Karachissa 27. tammikuuta. Kuva: Lehtikuva

Turkissa poliisi kertoi lauantai-iltana pidättäneensä 15 henkilöä, joita epäillään iskujen valmistelusta ulkomaisiin suurlähetystöihin Istanbulissa.

Turkkilaisen Anadolu-uutistoimiston mukaan iskuja suunniteltiin ainakin Ruotsin ja Alankomaiden suurlähetystöihin Istanbulissa.

Pidätyksistä on kertonut myös ruotsalainen SVT (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi ei ole vahvistanut median väitteitä, mutta vahvisti, että iskuja suunnitellut terroristiryhmä otettiin kiinni lauantaina. Poliisin mukaan henkilöillä on yhteyksiä Isis-järjestöön.

Turkkilaisen Hürriyet-lehden mukaan ryhmä suunnitteli iskuja muiden muassa uskonnollisiin laitoksiin.

Tällä viikolla useat maat, kuten Yhdysvallat ja Ruotsi, sulkivat suurlähetystönsä Istanbulissa kasvaneen terroriuhan vuoksi.

Terroriuhan taustalla on muiden muassa äärioikeistolainen ruotsalais-tanskalaisen Rasmus Paludanin tempaus, jonka aikana hän poltti muslimien pyhän kirjan Koraanin Tukholmassa.

Source Link yle.fi