Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a8fdb132df520082f6f770cbde7ba87f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Turkki vaatii Suomelta ja Ruotsilta lainsäädännön muutoksia – presidentti Erdoğan: ”Kaipaamme sanojen lisäksi tekoja” – Uutisalue

Turkki vaatii Suomelta ja Ruotsilta lainsäädännön muutoksia – presidentti Erdoğan: ”Kaipaamme sanojen lisäksi tekoja”

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin mukaan Turkki ei voi ratifioida Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä, elleivät maat toteuta sovittuja lupauksia. Erdoğan kommentoi asiaa tänään Nato-kokouksessa Madridissa.

– Olemme korostaneet, että odotamme kumppaneiltamme aitoa solidaarisuutta. Kaipaamme sanojen lisäksi tekoja, Erdoğan lausui tilaisuudessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Turkin presidentti viittaa lausunnollaan Suomen, Ruotsin ja Turkin allekirjoittamaan yhteisymmärrysasiakirjaan, jota on pidetty monitulkintaisena.

Erdoğanin mukaan Suomen ja Ruotsin on tehtävä muutoksia terrorismiin liittyvään lainsäädäntöönsä. Turkin presidentin mukaan muutokset on tehtävät mahdollisimman nopeasti, jotta maan parlamentti voi ratifioida jäsenyydet.

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kertonut aiemmin Nato-huippukokouksen yhteydessä, että Suomi ei ole tekemässä muutoksia lainsäädäntöönsä. Niinistö kommentoi asiaa tiistai-iltana pian sen jälkeen, kun Suomi, Ruotsi ja Turkki olivat allekirjoittaneet yhteisymmärrysasiakirjan kameroiden edessä.

Ruotsalaismediat kertovat lisäksi, että Erdoğanin mukaan Ruotsi olisi luvannut luovuttaa Turkkiin 73 ”terroristia”. Ruotsin valtionjohto ei ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut väitettä, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo.

Turkki on jo aiemmin kertonut vaativansa yhteensä 33:n terrorismista epäilemänsä henkilön luovuttamista Suomesta ja Ruotsista.

Lue myös:

Suomen, Ruotsin ja Turkin Nato-paperista taitetaan peistä vielä moneen kertaan, arvelevat Suomen kurdit (29.6.)

Erdoğanin mielenmuutos yllätti Turkki-tutkija Toni Alarannan: ”Hämmentää se, mitä Ruotsi on luvannut terrorismin suhteen” (29.6.)

Source Link yle.fi