Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5df0d760245cfe8c271e2628c7323e68, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tutkijat hämmentyivät: Oliko outo, sininen munkkirinkilä taivaalla ufo? – Uutisalue

Tutkijat hämmentyivät: Oliko outo, sininen munkkirinkilä taivaalla ufo?

Sveitsin taivaalla nähtiin maanantai-iltana 8. marraskuuta erikoinen näky, jolle tähtitieteestä kiinnostunut valokuvaaja antoi nimen munkkirinkilän muotoinen ufo eli donitsi-ufo. Hän kertoi havainnoistaan Twitterissä tilillä @Eavix1Eavix.

Tämä sinisenä hohtanut eräänlainen donitsi-ufo aiheutti ihmetystä tutkijoissa, sillä tarkkaa selitystä ilmiölle ei ole vielä saatu.

Ufo on tunnistamaton lentävä esine ja sen lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista Unidentified Flying Object.

Twitterissä kuvat julkaissut valokuvaaja on sittemmin poistanut julkaisemansa kuvat. Ennen kuvien poistamista kuvia ehtivät kommentoida Live Science ja Daily Mail.

Aiheesta kertoivat Suomessa aiemmin Tekniikan Maailma ja Iltalehti.

Zürichiläinen kuvaaja pohti ensin, voisivatko useat sinertävät renkaat olla lähtöisin SpaceX:n Endeavour-kapselin maahan palaamisesta. Tästä mahdollisuudesta kertoi myös Daily Mail.

Live Sciencen mukaan Sveitsin ja kapselin laskeutumispaikan välinen etäisyys oli kuitenkin liian suuri.

– Kapseli laskeutui Meksikonlahteen. Pohjois-Amerikan havainnoissa näky oli hyvin erilainen kuin Zürichissä. Kun Endeavour-kapseli toi Maahan neljä astronauttia kansainväliseltä avaruusasemalta, se molskahti mereen yli 8 000 kilometrin päässä Zürichistä eikä sen tulo olisi voinut tallentua kuviin Sveitsin taivaalla, Leidenin yliopiston tutkija Marco Langbroek kertoi Live Sciencelle.

Langbroekin mukaan Sveitsissä tehty havainto ei ehkä ollut tunnistamaton lentävä esine, vaan se oli todennäköisesti tähden vääristynyt kuva.

– Olen melko varma siitä, että donitsi-ufo oli vain epätarkka kuva kirkkaasta tähdestä, Langbroek sanoo.

Yksi mahdollinen selitys kuvalle voi olla se, että kyseessä oli raketin ylin vaihe. Se irtoaa avaruusraketista ja tuhoutuu. Näin arvioi yhdysvaltalainen Harvard-Smithsonianin astrofysiikan tutkimuskeskuksen tutkija Jonathan McDowell Live Sciencelle.

Live Science kertoo, että toistaiseksi ei tiedetä sitä, onko donitsi-ufo tähti, raketin kantoraketin osa vai jotain aivan muuta.

Selvyyttä donitsi-ufosta tuskin saadaan aivan pian, sillä Sveitsissä otettujen valokuvien tarkkaa ottamisajankohtaa ei tiedetä. Näin ollen se on edelleen todella tunnistamaton lentävä esine.

Source Link is.fi