Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b4b150af996969db0c992619752a2a7e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tutkimus: Uudet omikron­variantit väistävät tehokkaasti vasta-aineita – ”Voivat aiheuttaa infektio­vyöryjä” – Uutisalue

Tutkimus: Uudet omikron­variantit väistävät tehokkaasti vasta-aineita – ”Voivat aiheuttaa infektio­vyöryjä”

Omikronin uusimmat BA.4 ja BA.5 -variantit näyttävät väistävän tehokkaasti rokotteista saadut tai koronatartunnan seurauksena elimistössä muodostuvat vasta-aineet, kertoo tuore yhdysvaltalaistutkimus. Tutkimus julkaistiin vertaisarvioidussa, lääketieteellisessä New England Journal of Medicine -lehdessä keskiviikkona ja siitä uutisoi CNN.

Tutkijat havaitsivat, että testiin osallistuneella 27 täysrokotetulla oli kaksi viikkoa tehosterokotteen saamisen jälkeen jo paljon heikompi rokotesuoja uusia omikron-variantteja vastaan kuin alkuperäistä koronavirusta. Sama tulos huomattiin myös niillä 27 tutkittavalla, jotka olivat noin kuukautta aiemmin sairastaneet koronan.

– Tuloksemme viittaavat siihen, että nämä uudet variantit voivat aiheuttaa infektiovyöryjä populaatioissa, joissa on korkea rokotekattavuus tai luontaisesti saatu BA1- ja BA2-immuniteetti, tutkimusartikkelin kirjoittanut virologian asiantuntija, tohtori Dan Barouch kertoo CNN:lle.

Barouch kuitenkin painottaa, että rokotteet antavat yhä todennäköisesti merkittävän suojan vakavaa tautimuotoa vastaan, ja että rokotevalmistajat jatkavat yhä rokotteiden kehittämistä uusia variantteja vastaan.

– Näyttäisi siltä, että koronaviruksella on edelleen kyky muuntautua. Tämä johtaa lisääntyneisiin tartuntoihin ja vasta-aineiden hävikkiin, Barouch kertoi.

Vielä ei tarkalleen tiedetä, miten vasta-aineiden määrät oikeastaan vaikuttavat rokotteen tehokkuuteen. Vastaavaa tutkimusasetelmaa ei ole tehty vielä suuremmalla otannalla.

– On tärkeä pysyä valppaana ja jatkaa uusien varianttien tutkimusta, asiantuntija muistuttaa.

Source Link is.fi