Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f5fdd628a5b37c5946197fe44ee3d924, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tutkimus: Yli miljoonasta tarkastellusta rokotetusta vain riskiryhmiin kuuluville koronan vakavaa tautimuotoa – Uutisalue

Tutkimus: Yli miljoonasta tarkastellusta rokotetusta vain riskiryhmiin kuuluville koronan vakavaa tautimuotoa

Yli miljoonasta tarkastellusta rokotetusta vain riskiryhmiin kuuluvilla ilmeni koronaviruksen vakavaa tautimuotoa, selviää Yhdysvaltain tautikeskuksen (CDC) julkaisemasta tutkimuksesta (siirryt toiseen palveluun). Kuolleista lähes neljä viidestä kuului vähintään neljään riskiryhmään.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 1,2:ta miljoonaa 18 vuotta täyttänyttä yhdysvaltalaista, jotka saivat ensimmäisen rokotteen joulukuun 2020 ja lokakuun 2021 välisenä aikana.

Seuratuista rokotetuista vain 0,18 prosentilla todettiin koronatartunta, 0,015 prosenttia sai vakavia oireita ja 0,0033 prosenttia kuoli.

Tutkimuksessa riskiryhmiksi laskettiin 65-vuotiaat ja vanhemmat, immuunipuutteiset henkilöt, diabeetikot sekä keuhko-, maksa-, munuais-, sydän- tai neurologisia sairauksia sairastavat.

CDC:n mukaan rokotuskattavuuden kasvattaminen on ensisijainen kansanterveydellinen toimi. Riskiryhmiin kuuluville olisi myös syytä kohdentaa esimerkiksi tehosterokotuksia ja varotoimia altistumisten välttämiseksi.

Source Link yle.fi