Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e0b3db225437ab22d9096081a2b56f20, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tytti Tuppuraisen mukaan Fortumin investoinnit Keski-Euroopan energiamarkkinoille ovat sisältäneet riskejä – ”Jälkiviisaus on aina makeaa” – Uutisalue

Tytti Tuppuraisen mukaan Fortumin investoinnit Keski-Euroopan energiamarkkinoille ovat sisältäneet riskejä – ”Jälkiviisaus on aina makeaa”

Fortumin päätös investoida Keski-Eurooppalaiseen kaasukauppaan ja kivihiileen on sisältänyt paljon riskejä Venäjä-yhteyksien vuoksi. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoo maanantain A-studiossa, että investointi on aikoinaan ollut hyvä päätös, mutta riskit ovat käyneet ilmi jälkiäteen.

– Jälkiviisaus on aina makeaa.

Tuppuraisen mukaan valtio-omistaja on riskianalyyseissä tunnistanut kaasukauppaan, Keski-Euroopan kivihiilikauppaan ja Venäjän liiketoimiin liittyvät riskit, ainakin hänen ministeriaikanaan.

– Olen pitänyt tarkoituksenmukaisena sitä, ettei koko Uniperin osakekantaa hankita Fortumin omistukseen.

– Päätökset investoinneista on tehty liikkeen johdon toimesta ja liikkeen johto kantaa niistä vastuun, sanoo Tuppurainen.

Uniperin talousahdingon ratkaisemiseksi on esitetty useita vaihtoehtoja. Fortum, joka omistaa Uniperista 78 prosenttia, kannattaa mallia, jossa osa Saksan energiahuoltovarmuuden liiketoiminnoista siirrettäisiin Saksan valtiolle. Ehdotus Uniperin pilkkomisesta on saanut tukea myös talousvaliokunnan jäseniltä.

Neuvottelut talousvaikeuksissa olevan Uniperin tulevaisuudesta ovat vielä käynnissä, eikä sopua ole vielä toistaiseksi saatu. Talousvaliokunta kuulee Tuppuraista Uniperin tilanteesta tiistaina.

Katso koko lähetys Yle Areenasta.

Lue myös:

Viisi syytä, miksi sinunkin pitäisi kiinnostua saksalaisen Uniperin kohtalosta – jättilasku uhkaa langeta suomalaisille veronmaksajille

Euroopan yhteishenki rakoilee energiahintojen noustessa – myös Suomessa nousukauden päättymiseen pitää varautua

Source Link yle.fi