Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_320a4627d2f21f66ac90891d57d9939f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
MM-kiekkoilijoiden hyväksikäyttötapaus kuohuttaa Kanadassa – NHL-kiekkoilija irtisanoutui tapahtumista – Uutisalue

MM-kiekkoilijoiden hyväksikäyttötapaus kuohuttaa Kanadassa – NHL-kiekkoilija irtisanoutui tapahtumista

Kanadan jääkiekkoliitto Hockey Canada kertoi viime viikolla aloittavansa uudelleen tutkinnan kesän 2018 väitetystä hyväksikäyttötapauksesta.

– Hockey Canada ymmärtää, että luottamus ansaitaan, sitä ei anneta.

– Tiedämme, että olette pettyneitä Hockey Canadaan. Oikeutetusti. Tiedämme, ettemme ole tehneet tarpeeksi puuttuaksemme joidenkin vuoden 2018 juniorimaajoukkueen pelaajien tekemisiin tai lopettaaksemme toksista käytöstä lajissamme. Pahoittelemme sitä varauksetta.

Kyse on liiton kesällä 2018 järjestämästä hyväntekeväisyystapahtumasta, jossa pelattiin golfia ja järjestettiin gaalaillallinen.

Tapaus tuli julkisuuteen keväällä, kun kahdeksaa kiekkoilijaa, joista ainakin osa Kanadan 2018 nuorten MM-joukkueen pelaajia, vastaan nostettiin oikeusjuttu. Siinä nuori nainen syytti pelaajia tuntien ajan kestäneestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapaus sovittiin oikeussalin ulkopuolella muutama viikko myöhemmin, mutta liiton tapa käsitellä asia on kuohuttanut Kanadassa.

Lue lisää: MM-kiekkoilijat hyväksikäyttivät nuorta naista tuntien ajan hotellissa – karmeista syytöksistä alkoi jättiskandaali Kanadassa

Kanadan kiekkoliiton ohella myös NHL tutkii tällä hetkellä asiaa.

Koska pelaajia ei ole nimetty, epäilykset leijailevat myös monien tapaukseen liittymättömien kiekkoilijoiden yllä.

Toronto Maple Leafsin organisaatiossa kiekkoileva Victor Mete oli aiemmin kesällä ensimmäinen Kanadan vuoden 2018 U20-joukkueen jäsen, joka irtisanoutui tapahtumista.

Maanantaina Arizona Coyotesin Conor Timmins julkaisi agentuurinsa kautta tiedotteen, jossa hän ilmoitti ettei liity tapaukseen millään lailla. 23-vuotias Timmins kirjoitti, että kukaan ei ole väittänyt hänen liittyvän asiaan ja hänellä ei myöskään ole koko asiasta mitään tietoa.

Myös Norris-palkinnon päättyneellä NHL-kaudella voittaneen Cale Makarin agentti vahvisti keväällä, että Makar ei liity tapaukseen. Makar, Kanadan vuoden 2018 U20-joukkueen jäsen, pelasi yliopistosarja NCAA:ssa. Epäillyt pelasivat kaikki Kanadan junioriliigan CHL:n sateenvarjon alaisissa sarjoissa.

Polttopisteessä olevien pelaajien asianajaja Kaleigh Davidson ilmoitti kiekkoilijoiden tekevän yhteistyötä NHL:n tutkinnan kanssa. Sitä hän ei suostunut kommentoimaan, osallistuvatko he Hockey Canadan omaan, erilliseen uuteen tutkintaan.

Davidsonin mukaan NHL ei voi rangaista pelaajia, sillä hänen mukaansa kaikki pelaajien ja naisen välillä tapahtunut suoritettiin yhteisymmärryksessä eikä työnantaja voi tällaisessa tilanteessa määrittää, mikä on oikein ja mikä väärin.

– Se olisi erittäin vaarallinen ennakkotapaus. Jos pelaajia voidaan sanktioida yhteisymmärryksessä tapahtuvasta seksuaalisesta toiminnasta, niin mihin raja oikein vedetään?

Source Link is.fi